Results 1 to 6 of 6

LS1 Camaro 2001 Not starting!! *PLZ HELP*

This is a discussion on LS1 Camaro 2001 Not starting!! *PLZ HELP* within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; The motor is not cranking, so i thought it's the starter, I replaced it with new one and still no ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NY
    Posts
    2

    LS1 Camaro 2001 Not starting!! *PLZ HELP*

    The motor is not cranking, so i thought it's the starter, I replaced it with new one and still no sign of life. Battery is new too. What else could it be??!!

    Please help me troubleshooting this.

  2. #2
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    is the starter even trying? if not are you getting power to the starter? check your fuses and relay to the starter then post up your results

  3. #3
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    security light on?
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NY
    Posts
    2
    The starter not moving at all. Someone told me it might be the motor is jammed!! I will check the fuses/relay/Security light and I'll comeback.

  5. #5
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    Put the starter in a vice and give it power to see it it works. Also check that the ground to the alternator is a good conection. What do your volts say on the dash ?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Rock Hill, S.C.
    Posts
    15

    Silver
    2000 Z28

    I just replaced the starter solenoid on my 2000 LS1, and that seems to do the trick. I was experiencing the same symptoms, but it was intermmitent. I at first thought it was the VATS system, but the security light was not remaining on.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: 2001 ws6 starting issues
    By Ridelght in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 08-17-2015, 05:15 AM
  2. For Sale: 2001 Camaro Z28
    By sportsracer in forum Vehicles For Sale / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 05-10-2010, 06:27 PM
  3. Question: My 2001 Camaro SS
    By JohnsSS in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2010, 11:17 AM
  4. FS: 2001 NBM Camaro SS
    By CAM_SS in forum Vehicles For Sale / Trade
    Replies: 11
    Last Post: 04-29-2008, 08:45 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-10-2007, 04:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •