Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 39 of 39

Ls -1 difference''s

This is a discussion on Ls -1 difference''s within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Originally Posted by Butch2000 I used all my original harness and computer , but I used the coil pack harness ...

  1. #21
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by Butch2000 View Post
    I used all my original harness and computer , but I used the coil pack harness from the 98 , maybe that's were my problem is ? everything plugs in ok ? what is different about the injectors ? size ? or operation ?now you got me thinking ?
    ok good call on the harness ...so that is not the problem.

    98s are 28# where 99-00 are 26#..i doubt that is your no start problem. i am with cutlass on this one..check your relay

  2. #22
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    I think my stock 98 injectors were 28.8 lb & the 99 & up are 26 lb...

  3. #23
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by bills98ta View Post
    I think my stock 98 injectors were 28.8 lb & the 99 & up are 26 lb...
    01-02 had 28s too.

  4. #24
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    :yep:

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    ok , so do the injectors and coils fire off the crank signal or cam ?

  6. #26
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Both but it can run on crank sensor only I think.

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    ok , did some searching , the part number for the cam sensor on the 98 vette and 99 ta are different ? will this cause it to not start ,

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    ok , so , I think the cam sensor is giving me grief , I'm going to change that and see if the problem is corrected ?
    Last edited by Butch2000; 04-14-2010 at 07:37 AM.

  9. #29
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by Butch2000 View Post
    there is a plug that comes from under the intake ? what is that ?
    cam positioning sensor or the oil pressure sending unit ...is what i believe you are referencing ?

  10. #30
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    sorry , I was refering to the knock sensors ,

  11. #31
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by Butch2000 View Post
    sorry , I was refering to the knock sensors ,
    ooooooooooohhhh

  12. #32
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    I' am a newbie to the LS-1 stuff ,

  13. #33
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    means I have to pull the intake to change the cam sensor thow ?

  14. #34
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by Butch2000 View Post
    means I have to pull the intake to change the cam sensor thow ?
    that i cant be 100% positive as i have never had to do it..but i would say yes..just for the room.

  15. #35
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    sensor is to long to come out ,without pulling the intake , kinda shitty , but will update if that solves the problem

  16. #36
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by Butch2000 View Post
    sensor is to long to come out ,without pulling the intake , kinda shitty , but will update if that solves the problem
    intake removal is easy my friend. be happy it isnt something that requires the bottom end to be removed or such.

  17. #37
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    LOL, true very true , only hope it corrects the problem ? have a great day !

  18. #38
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    OK , HERE WE GO !!! cam sensor was the problem all along , geeeez , so the 98 cam sensor reads different then the 99 cam sensor , this was causing my no start problem after the motor change , thanks to everyone for the feedback , this site rocks !!

  19. #39
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    good to here its fixed!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Difference between Z28 And SS?
    By EnjoiJoe in forum Camaro / SS
    Replies: 44
    Last Post: 07-13-2008, 10:11 PM
  2. Can someone tell me the difference?
    By splitfinger09 in forum External Engine
    Replies: 10
    Last Post: 08-09-2007, 02:09 PM
  3. Difference?
    By LS1SSZ28 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-23-2007, 09:18 PM
  4. Difference
    By spyke99 in forum Camaro / SS
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2007, 08:01 PM
  5. Difference???
    By DW2000TA in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2007, 07:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •