Results 1 to 7 of 7

low rpm at idle!

This is a discussion on low rpm at idle! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; this just happened, i turned on the car and it didnt sound right from the get go it sounded like ...

  1. #1
    Mexican-American Muscle
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    afgsdf
    Posts
    223

    low rpm at idle!

    this just happened, i turned on the car and it didnt sound right from the get go it sounded like it misfired, then the oil pressure went below 500 and it sounded like it was going to turn off, but came back up slightly, it did that all the way home, from what i can tell, the oil pan is SLIGHTLY leaking, not even dripping but you can see oil on the oil pan underneath, the oil pressure seems starts at 3/4 of the gauge at cold and stays like that for a while too, i'm using royal purple 5-30, any ideas on y it is misfiring??????? i'm about ready to sell it.... ...... car is an 02 ws6 105k miles on it and only mod is an LM1 catback

  2. #2
    Awaiting Activation jsremmos's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Tyler,Texas
    Posts
    116

    Black on Black
    2001 Trans Am ws6

    Time for a tune up.!!! ls1 engines get alot of carbon build up over time... this is what i would try first

  3. #3
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Any codes? Mods? I would first try cleaning the IAC motor..
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  4. #4
    Mexican-American Muscle
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    afgsdf
    Posts
    223
    Quote Originally Posted by sunsetorangess View Post
    Any codes? Mods? I would first try cleaning the IAC motor..
    J
    no codes, only mod is an LM1, it seems also like the power steering fluid drains quickly

  5. #5
    My Neighbors Hate Me!!! lvbroham1's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Ft. Lee, Virginia
    Posts
    374

    Artic White
    2001 Chevy Camaro SS

    sounds like it could also be fuel related. Have you ever changed your fuel pump? I would check pressure at the fuel rail

  6. #6
    NYSpeed.com WhatUpWhatUp's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NeW YorK
    Posts
    194

    Pewter
    2002 z28 A4

    SELL IT !! ha

  7. #7
    Mexican-American Muscle
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    afgsdf
    Posts
    223
    Quote Originally Posted by WhatUpWhatUp View Post
    SELL IT !! ha
    u want it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issues... idle high. unplugged tps runs good?
    By okiels1 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-2016, 04:36 AM
  2. How To Fix Idle Problems - Idle Time
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2012, 08:50 PM
  3. Help: intermittant rough idle, off idle hesitation
    By Matto4785 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-21-2009, 06:12 AM
  4. Need help with idle...
    By Cagefighter in forum Camaro / SS
    Replies: 8
    Last Post: 03-24-2009, 10:05 PM
  5. What is your idle?
    By Wheeler99WS6 in forum Internal Engine
    Replies: 22
    Last Post: 10-19-2006, 02:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •