Results 1 to 7 of 7

low oil light on but oil is in hash marks

This is a discussion on low oil light on but oil is in hash marks within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; got my tranny back in.LTs bolted up etc.the oil is in the hash marks so i dont know why my ...

  1. #1
    Member Leeroyws6's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    fort worth
    Posts
    151

    black
    2000 trans am ws6 a4

    low oil light on but oil is in hash marks

    got my tranny back in.LTs bolted up etc.the oil is in the hash marks so i dont know why my low oil light is on.is it the sensor on the passenger side of the oil pan?cause i let my starter hang during the rebuild.i dont think it was stressing those two wires.can anyone tell me how to test this?also there is an oil leak behind the drivers side head! driving me nuts.valve cover maybe? please help.

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Bad sender or damaged wiring for the oil light. The oil pressure sender is behind the intake on the driver side. You may have cracked it accidentally.

  3. #3
    Member Leeroyws6's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    fort worth
    Posts
    151

    black
    2000 trans am ws6 a4

    that explains the oil leak behind the drivers side head.thing is my oil pressure is good .but the light is on.what is the sensor on the side of the pan?

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    The pressure switch for the gauge.

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    the sensor on the side of the pan is the Low Oil Level sensor. You should inspect that and its wiring.

  6. #6
    Member Leeroyws6's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    fort worth
    Posts
    151

    black
    2000 trans am ws6 a4

    so the sensor on the side of the pan is for the low oil light. and the one behind the drivers side head is for the oil pressure gauge.right?cause my pressure gauge works properly but my low oil light is on.


    is there anyway to test the sensor?ohm it or something? just wondering because i did inspect it and did the wiggle test also.
    Last edited by Leeroyws6; 10-27-2010 at 08:06 PM.

  7. #7
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I think you can test it. I know when mine went, I threw a Solus scanner on my car and I got a code with "Low voltage at pressure sender" message.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What causes Swirl Marks?
    By ls1camino in forum Showcar and Detailing
    Replies: 52
    Last Post: 03-25-2009, 10:45 PM
  2. Help: swirl marks
    By Pony_Eater in forum Showcar and Detailing
    Replies: 18
    Last Post: 12-10-2008, 08:06 PM
  3. To hash or not to Hash that is the question
    By maxwax in forum Appearance Section
    Replies: 19
    Last Post: 12-08-2008, 12:22 PM
  4. swirl marks?
    By CamaroKurt in forum Showcar and Detailing
    Replies: 19
    Last Post: 10-26-2007, 07:29 PM
  5. How do I remove swirl marks ?
    By Speedy_Gonzales in forum Showcar and Detailing
    Replies: 91
    Last Post: 03-27-2007, 08:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •