Results 1 to 15 of 15

Low coolant light on!!

This is a discussion on Low coolant light on!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Have a low coolant light on but my coolant in not low anyone know what it could be!!...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Mexico
    Posts
    69
    1999 Chevy Camaro z28

    Low coolant light on!!

    Have a low coolant light on but my coolant in not low anyone know what it could be!!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Michigan
    Age
    31
    Posts
    31

    Black
    1998 Trans am WS6

    Its one of the sensors ( not sure which one). It seems to be a common issue with camaros and firebirds. The low coolant light comes on and goes off by itself randomly in my car. Sometimes it will go away after turning the car off and staring it again, other times it will be on for a week. Some times it will be months in between it coming back on. The some thing happened to my uncles camaro and he had the sensor replaced twice, only to have it come back on a few months later. I just decided to deal with the light being on. It is up to you to decide to replace it or not, just know that the light may come back after a while.

  3. #3
    Senior Member Z28_Driver's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,017

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28 Hardtop

    My Dad has the same problem with his Chevy pickup. Light comes on, check the level, its fine. Next start the light is out.
    At least its not leaking.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    814

    PEWTER
    2001 TRANS AM WS6

    trapped air?

  5. #5
    BANGIN GEARS>STAB N STEER BLK2KSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Jacksonville FL
    Age
    34
    Posts
    855

    TRIPLE BLACK
    2000 CAMARO SS M6 #2100

    I had this problem with my 95 formula. sensor on the radiator went bad. the thing costed alot, dont remember how much, so i just let it be and checked it from time to time.
    HONDAS ARE LIKE TAMPONS... EVERY PUSSY HAS ONE!
    **PHK**

  6. #6
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Check the coolant while it's warming up and see if the level goes down when the thermostat opens. Your rad cap may not be funtioning as it should and not pulling coolant from the rez when the cooling system needs it. Just a thought..
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    814

    PEWTER
    2001 TRANS AM WS6

    + 1 check cap

  8. #8
    Member 98Hardtop's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Richmond Va
    Posts
    180

    black
    1998 Camaro Z/28

    Mine is constantly on yet I know the coolant is at the right level. Sometimes you need to clean the sensor or replace it. The sensor is on the passenger side part way down the radiator from the top right next to the battery.

    09 Vulcan 900 custom.
    2007 Subaru Legacy 2.5i
    1998 Z/28 Hardtop A4 | Y2K wheels | SLP Lid | Magnaflow catback |cutout | Hotchkis LCA'S/PHB | BMR TA and D/S Loop| Tuned by Frost....300rwhp/308rwtq

    97 Cobra- bolt ons | full exhaust| 4.30's| suspension | SCT tune- sold!

  9. #9
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NC
    Posts
    635

    SOM
    1998 T.A.

    Quote Originally Posted by 98Hardtop View Post
    Mine is constantly on yet I know the coolant is at the right level. Sometimes you need to clean the sensor or replace it. The sensor is on the passenger side part way down the radiator from the top right next to the battery.
    It is rectangular and clips in. It is about 3"-4" below the cap.....

  10. #10
    Mike The Guz's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lawndale, CA
    Posts
    633

    Artic White
    2002 Camaro SS

    I replaced the coolant sensor on the readiator for my grand prix. I originally cleaned it as dex cool tends to gunk up the sensor contacts. After I cleaned it the light went off but in the end I replaced the sensor. Try cleaning it first and see if it goes away.

  11. #11
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tulsa,OK
    Age
    37
    Posts
    914

    Quick Silver
    2002 Z06

    VERY common issue. I just had to deal with the same problem on our 96. I replaced the sensor. Light still came on so I just un-plugged it. I will plug it back in next week and see if it works after tapping on it.

    I replaced the one in our 98 when it went out and never looked back. Lots of people have had issues. I think we can look at the fact that GM removed them in later years as a clear sign that unplugging it is an upgrade.


    Slow Passenger Window - Want Passenger Express Down - Tired of Replacing DayTime Running Light Bulbs

    Camaro Owners Click Here
    Firebird Owners Click Here

    Need instructions to replace your F-Body window motor?
    www.AutoTrix.net

  12. #12
    Member 98Hardtop's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Richmond Va
    Posts
    180

    black
    1998 Camaro Z/28

    Mine is unplugged. I check my coolant weekly anyways and if I was low on coolant when the car overheats, that is another sign.

  13. #13
    Member mike171562's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    162

    Black
    1998 WS6 T/A

    I had this problem on my WS6 when i bought it, I unplugged the sensor from the wire and pulled it out of the radiator and sprayed cleaner on the wire plugs and in the hole that goes in the radiator, it was a little gummy,plugged it back in and the light hasnt come on since.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Mexico
    Posts
    69
    1999 Chevy Camaro z28

    Ok guys I fixed the problem!! Pulled out the sensor and it was gunked up!! Cleaned it real good put it back together and filled the radiator and wa la it worked lol!!! THANKS FOR ALL THE GREAT INFO FELLAS!!!!!

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Milford
    Posts
    25

    Mystic Teal Metallic
    1999 Camaro z28

    Good info guys! I just picked up my Camaro thursday and I'm having this same problem. I'll clean the sensor tomorrow.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low Coolant Light
    By BWA2110 in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 05-03-2009, 05:27 PM
  2. Cant get the low coolant light to go off
    By Redirwol1 in forum Computer & Tuning
    Replies: 31
    Last Post: 07-28-2008, 08:02 PM
  3. Low coolant light
    By wicked1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2007, 10:11 AM
  4. Coolant light...coolant level full.
    By SR71 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2007, 10:35 AM
  5. coolant light on, full on coolant
    By Brownboy2020 in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 08-10-2006, 01:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •