Results 1 to 12 of 12

Location

This is a discussion on Location within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; This may sound stupid but, where is the PCV valve and the MAP sensor located on a 02 Camaro SS? ...

  1. #1
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    Location

    This may sound stupid but, where is the PCV valve and the MAP sensor located on a 02 Camaro SS? I have a Chilton book thats about to go in the trash!!!

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Quote Originally Posted by bsteff View Post
    This may sound stupid but, where is the PCV valve and the MAP sensor located on a 02 Camaro SS? I have a Chilton book thats about to go in the trash!!!
    map sensor is located on the back of the intake, the pcv runs along the passenger side of the intake.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Yep - are you asking because it's throwing codes?

  4. #4
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    Yep - are you asking because it's throwing codes?
    Throwing codes, running like s*&t

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Post the code(s), might be something else like a vacuum leak, etc.

  6. #6
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    map sensor

    PCV valve


    I agree with posting the codes.

  7. #7
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    map sensor
    Click for full size

    Jay, whats that thin line that follows back with the break booster hose in this pic? I know the HVAC connects to the T section going to the right of the pic.

    Is this where the Air Pump system connects to the intake for 01-02 yrs?

  8. #8
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Jay, whats that thin line that follows back with the break booster hose in this pic? I know the HVAC connects to the T section going to the right of the pic.

    Is this where the Air Pump system connects to the intake for 01-02 yrs?
    that small hose connect to a valve for the AIR system in those years.

  9. #9
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    that small hose connect to a valve for the AIR system in those years.
    Secondary Air: Diagnosing and Removal

    look at the 2nd pic

  10. #10
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    I thought so, wasn't to sure because ours didn't have that mess.

  11. #11
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    I thought so, wasn't to sure because ours didn't have that mess.
    yup our cars dont have it.

  12. #12
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    It started with 1637 then I got a 0131 and 0171. Cleared the codes, cleaned the MAF and the codes went away for a few days. then the 0131 and 0171 came back. When you push the gas, the car spits, sputters then clears up. Turn on the A/C and the volts drop to 10-11. Of course it doesn't do it all the time either.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. IAT Location???
    By babynate18 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 08-14-2008, 11:31 PM
  2. VIN Location
    By Gleomyr in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2007, 05:30 PM
  3. sub location
    By 1st TA in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 11-13-2006, 09:36 AM
  4. best location for bov/ sts kit
    By crazycat in forum Forced Induction
    Replies: 4
    Last Post: 09-21-2006, 11:23 PM
  5. Location of VCM/PCM
    By Red Chevy in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 08-30-2006, 08:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •