Results 1 to 6 of 6

Lights pulsing? Is my alternator getting ready to fail?

This is a discussion on Lights pulsing? Is my alternator getting ready to fail? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My 2000 Formula runs and drives very nice. I noticed the lights have a pulse and the amp or battery ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    NC
    Posts
    15

    White
    2000 Formula

    Lights pulsing? Is my alternator getting ready to fail?

    My 2000 Formula runs and drives very nice. I noticed the lights have a pulse and the amp or battery gage pulses too. It seems to be worst when I first start driving it, and seems to lessen as the length of time increases during the drive. Naturally, this is not noticeable during the daytime, since the lights are off. I was wondering if my alternator or voltage regulator are telling me it's time to replace it.

    Has anyone experienced an electrical pulsing condition on thier LS1 powered F-body?

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Lights pulsing? Is my alternator getting ready to fail?

    Are you running your air conditioning? That will cause a pulsing of lights ans voltage fluctuation. How many miles are on the car? Just want to zero in on the cause(s).


    extreme dimensions, driveshaft shop, harrop, hid(35watt/6k) lows, hurst, k&n, led fogs, maverick man, mishimoto, nitto, revshift, slp, stern st-1, smoked sidemarkers, whiteline poly radius rod bushings

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    NC
    Posts
    15

    White
    2000 Formula

    No AC or any other accessory that would create a drain, it's at 117K, runs like a champ!

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Have you checked the wiring connections at the alternator to see if there is any corrosion or damaged connectors? Also, do you hear any noises, like whirring or squealing?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    NC
    Posts
    15

    White
    2000 Formula

    No, noises or any indications anything is wrong, other than the lights pulsing. I'll check the wiring to this alternator tomorrow. The car is clean, and drives like its new.

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Ok. If anything, pull the alternator and take it to a parts store like Auto Zone and have it tested. If it tests okay, then possibly it is a wiring issue.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pulsing Transmission
    By nichoLaS1 in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2010, 12:47 PM
  2. pulsing lights
    By BlackTAWS6 in forum General Help
    Replies: 21
    Last Post: 09-06-2010, 04:31 PM
  3. Pulsing Lights/Headlights
    By CamaroCrazyChris in forum General Help
    Replies: 36
    Last Post: 06-28-2009, 06:06 PM
  4. Tinted Turn Signals, Rear Lights, Bumper Lights
    By BADASS2000SS in forum Camaro / SS
    Replies: 24
    Last Post: 02-19-2009, 02:10 AM
  5. Pulsing Headlights/Lights fixed!!!!!
    By CamaroCrazyChris in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-05-2005, 07:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •