Results 1 to 5 of 5

Interesting issue

This is a discussion on Interesting issue within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys, I just got done installing a new 145 amp truck alternator in my 2002 WS six. He charges ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    33

    Interesting issue

    Hey guys, I just got done installing a new 145 amp truck alternator in my 2002 WS six.
    He charges the system great, however too surprising issues happened last night as I was pulling into my driveway. The first one was in reverse, the car completely sputtered and turned off. And then I rolled out of the driveway. Did again, was able to make it up my semi steep driveway. The second thing, of the night the alarm system went off twice. Randomly. Is this just a coincidence or is anything possibly related? I've never run into this issue before. Thanks for the help in advance.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,285

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    The fact that these issues developed after work on the electrical system probably means that there is an issue. Our cars seem to be very sensitive to low voltages with all sorts of weirdness happening when a battery gets weak. I presume that you have no codes popping up?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    33
    Well, found what the issue was.....the alternator caught fire and torches my harness and some sensors.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,226

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Better check your power steering pump for leaks.


    In one of my local car clubs one of the member's Camaro caught fire because of this leak and torched his engine bay.

    Most of the time it's from a damn 60 cent o ring that may have be over tighten.

    Hope you don't have too much damage to fix.


    I've done what GM should have done in the 1st place. I relocated mine to the passenger side head to eliminate the issue.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    33
    I ended up filing a insurance claim and took it to the dealership, after all the work I've done, I don't feel like dealing with anymore.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issue.. may be tune issue.. help?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2016, 03:17 PM
  2. pvc issue... vacuum leak....tune issue?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2016, 10:10 AM
  3. Well isn't That I interesting
    By GTP231 in forum Political / Debate Forum
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2015, 09:43 PM
  4. interesting
    By brendan.9 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 16
    Last Post: 03-29-2010, 12:08 AM
  5. Help: tranny issue think it might be planetary issue
    By nerisls1 in forum Automatic Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2009, 10:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •