Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 32

im out of ideas

This is a discussion on im out of ideas within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; about a week ago my car started hesitating real bad, now when i am driving it, even at wot, it ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    im out of ideas

    about a week ago my car started hesitating real bad, now when i am driving it, even at wot, it feels like i am letting off the gas. i dont really know how to explain it, but it will run just fine, then out of nowhere it starts doing it. i just changed the fuel filter and the spark plugs and wires are only a few months old. i just cant figure out what it is. if you have any ideas or questions let me know.
    97 t/a
    Magnaflow catback, K&N FIPK, chrome 17x9.5 zr1's, 3.42 gears, full pioneer sound system



    cavpat; 100 the first race, he wanted to go AGAIN for another $100? LMFAO
    What do you tell a ricer that's out $200?
    ...Nothin, you done told him twice! LOL

  2. #2
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    maybe water in the gas ???

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    i ran the tank out when i changed my filter, i just got back from gassing it up again, i put about 30 miles on it when i put the new gas in it. thanks for the help though.

  4. #4
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by ice97ta View Post
    i ran the tank out when i changed my filter, i just got back from gassing it up again, i put about 30 miles on it when i put the new gas in it. thanks for the help though.


    if it were me b4 I did anything major I would run some fuel injector cleaner through it

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    i will try that, ill do it today then its getting parked until i get some more ideas.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    now it seems as if it only does it when i turn right, it will do it all through straights after a right turn, then magically it will stop.

  7. #7
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by ice97ta View Post
    now it seems as if it only does it when i turn right, it will do it all through straights after a right turn, then magically it will stop.

    some other guys will see this and maybe have some other ideas .....gl

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    thanks

  9. #9
    Junior Member Steve L's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Arizona
    Posts
    68

    Silver
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by ice97ta View Post
    now it seems as if it only does it when i turn right, it will do it all through straights after a right turn, then magically it will stop.
    Did the injector cleaner make any difference?

    If turning just one way causes it, it seems like it is a fuel flow problem. In the older T/A's ('70-80's) they used to have a sock filter in the gas tank itself...do the new ones also? If it does, that might be the problem. They had a tendancy to get clogged, or get sucked up into the line and cause hesitation like you are feeling.

    Just a stab in the dark.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    havent been able to run it through yet, will try tonight. talked to a friend, he thinks it might be the Mass airflow sensor but i will try anything right now.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    houston
    Age
    30
    Posts
    16

    black
    2001 ws6 trans am ramair

    its the mass air

  12. #12
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    i sure hope your right, i ran some injector cleaner through it and nothing changed, so i am going to try the MAF now

  13. #13
    Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    EL PASO TX.
    Posts
    163

    NAVY BLUE METALLIC
    02' WS6 TRANS AM

    If it does that when you step on the gas pedal then it might even be your fuel pump. That happened to me a while back it felt like if it would go dead whenever i floored it!

  14. #14
    MOTOR CITY MARO' SSTODD's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    LIVONIA,MICHIGAN
    Age
    50
    Posts
    786

    PEWTER
    2000 CAMARO SS #3821

    The dreaded opti-spark maybe??? They have a notorious reputation.

  15. #15
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    Quote Originally Posted by SMOKIN WS6 View Post
    If it does that when you step on the gas pedal then it might even be your fuel pump. That happened to me a while back it felt like if it would go dead whenever i floored it!
    the thing is that it does it no matter how hard or soft i push the pedal.

  16. #16
    Member Bouvers's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Age
    30
    Posts
    857

    Blue 1997 Trans Am(Sold)
    Pewter 2001 Trans Am Vert

    I would go with MAF before anything, I don't think its the optispark from my experience I feel that they only tend to hesistate like that at very high rpms not down low. However, I'm also saying that because optispark is an expensive fix and i'd try a few other things first. good luck keep us up to date.

  17. #17
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    i will definitatly let you guys know what it is when i fix it, thanks.

  18. #18
    Member Rob00Taws6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southern Maryland
    Posts
    255

    black
    2000 pontiac trans am

    Your problem definitely sounds electronic in nature. Personally I have never worked on an OBD II LT1. But I did have a similar problem with my 89 GTA. I had changed the cam and went with a lingenfelter/accel plenum, runners, and intake manifold. A check engine light popped up and the code was for a burn off relay for the MAF. So I changed the relay, and not to soon after my MAF kicked the bucket. So I dropped the money and changed it. About three days after changing it I would get these sudden burst of hesitation when the car was cruising and when I held the RPMs at a constant level. The RPMs would oscillate, the worst thing was that there was no codes or engine light so, I had no clue to what was fouling out. So after checking for a vacuum leak and changing out O2 sensors, and TPI sensors I went back to the MAF sensor, went back to the parts store to find out that I was given a sensor calibrated for a 6 cylinder car. I went to a granatelli MAF sensor for a l98, a bear to adjust but a good product, and the car ran well. Honestly, I would check for a vacuum leak, and then go through your sensors, something has to be fouled up and giving the computer a wrong reading, I would even check your connection for your sensors make sure there is no corrosion in the wiring.

  19. #19
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    oceanside ca
    Posts
    943

    Red
    06 GTO

    thanks for the insight, i will be getting a new maf tomorrow so i will do that first and see what happens

  20. #20
    Member cailey37's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mississippi
    Posts
    832

    Silver
    1998 Pontiac Trans Am

    From what you're saying I dont think it's the MAF......to me I'd be leaning more towards the Opticrap. How longs it been since you did anything with it????? And since you live in a coastal city that nice salt air you have will do wonders on the opti.........take a look at that...
    Last edited by cailey37; 07-11-2007 at 05:38 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ideas to support engine with no trans in car
    By TWO-TONS-OF-FUN in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-12-2007, 03:01 PM
  2. 350 beef up ideas
    By 69camarokid in forum Internal Engine
    Replies: 10
    Last Post: 07-27-2006, 04:09 PM
  3. 69 camaro suspension setup ideas??
    By 69camarokid in forum Classic Muscle
    Replies: 5
    Last Post: 05-08-2006, 07:21 PM
  4. suspension ideas
    By 69camarokid in forum Suspension and Handling
    Replies: 0
    Last Post: 04-25-2006, 10:18 PM
  5. Ideas on sub setup??
    By n2ophx in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2005, 03:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •