Results 1 to 4 of 4

Ignition Problems

This is a discussion on Ignition Problems within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Looks like I have the typical ignition cylinder problem. Car wont start and security light is flashing. The question I ...

  1. #1
    justgot98
    Guest

    Ignition Problems

    Looks like I have the typical ignition cylinder problem. Car wont start and security light is flashing.

    The question I have is about what connector to use to put the resistor in. The only 2 wire connector I can find is bundled with my air bag connector. Is this the connector? (2 white wires on a black connector) Chicken to mess with it since it is bundled with air bag.

    Thanks,

    Rob

    98 firebird formula

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Haven't done one myself, but think you're on the right track...someone will chime in. Connector is under the dash. Welcome aboard and TTT for ya.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    I just done this fix on mine a week or two ago. There's 2 wires inside an orange outter shell that have a connector under there. It'll come down the column, you can't miss it. It'll look like this.http://shbox.com/1/air_bag_disc_2.jpg
    Measure the ohms on your key to see what they are. Then look on this chart http://shbox.com/1/4th_gen_tech2.html#pass_key and find out what your key falls under. My key was 5980 ohms so it fell under the pellet that had 6040 ohms as the median. I went to radio shack and they didn't have a single 6k resistor so I took 3 different 5% resistors and soldered them in a series to equal 6040 ohms and then cut my wires on the column side of that 2 wire plug and soldered the resistors across those wires, taped them up, and plugged it back in.

  4. #4
    Senior Member SeVeReDiStOrTiOn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    8,164

    05 Wrangler
    00 Z28 sold :-(

    I didn't cut the wires when I did mine...no reason to really. Just disconnect the connector and put a resistor in there on the female side (BCM side). I wrapped electrical tape around it and wha lah...quick and easy to undo also. It's been about 9-10 months and no probs...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •