Results 1 to 10 of 10

Ignition Nightmare.....

This is a discussion on Ignition Nightmare..... within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok, so I have two other posts, and I've been trying to update as I go, but with being on ...

  1. #1
    Junior Member 00A4SS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pax River, MD
    Age
    32
    Posts
    21

    Bright Red
    2000 Camaro SS

    Angry Ignition Nightmare.....

    Ok, so I have two other posts, and I've been trying to update as I go, but with being on a submarine in drydock, it is kind of hard to find time to work on it. I have a 2000 SS, and a few months ago, I changed out the spark plugs and plug wires. The car ran fine before, but now I have a pcode for multiple cylinder misfire... I checked all grounds, and it seems to be one whole bank that isnt firing (2,4,6,8) , and I tried disconnecting each coil to see if I melted one, and it sounds no different... I'm thinking either the wiring harness for the passenger bank or maybe the relay that it plugs into is bad... Any Help? this is my first LS1, and as awesome as the are, I am seriously starting to swear by a Gen I or even II block...

  2. #2
    Simpsons Did it!! 98formy's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Minnesota
    Age
    34
    Posts
    596

    83 Z28 new project
    98 Formula WS7-sold:(

    Is the main plug-in for the packs plugged in. Its just above the coils in the center, one for each side. If so, do you have spark at all on those cylinders.

  3. #3
    Junior Member 00A4SS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pax River, MD
    Age
    32
    Posts
    21

    Bright Red
    2000 Camaro SS

    yes, it is plugged in, it was the first thing I unplugged, then I started with the individual coils.

  4. #4
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    32
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    thats wierd after installing some plugs and wires

  5. #5
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    32
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    getting me scared casue im doing my first on my ls1 in a week or 2

  6. #6
    Simpsons Did it!! 98formy's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Minnesota
    Age
    34
    Posts
    596

    83 Z28 new project
    98 Formula WS7-sold:(

    Do you think you may have put them on upside down? I remember once that I almost did it. That would definately cause a misfire.

  7. #7
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    32
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    Lololol

  8. #8
    Junior Member 00A4SS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pax River, MD
    Age
    32
    Posts
    21

    Bright Red
    2000 Camaro SS

    no, definately put the boot down and the receiver side to the coil up... I stopped by my local Chevy dealership whom was servicing the ignition of a LS1 C5..... described my problem.... and they told me that they would basically be shooting in the dark until they fixed it.... real assuring....

  9. #9
    Senior Member SeVeReDiStOrTiOn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    8,164

    05 Wrangler
    00 Z28 sold :-(

    Did the misfires start right after your plug/wire change? If you're 100% sure you're not getting spark on bank 2 then you probably damaged the harness during the plug change. Do you have a multi-meter?

  10. #10
    Junior Member 00A4SS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pax River, MD
    Age
    32
    Posts
    21

    Bright Red
    2000 Camaro SS

    I'm getting 12 volts to the coils, and measuring 0-10 ohms reistance on all 8 coils, so the packs are good, I'm going to try and hit up another dealership on monday to see about a schematics diagram, if anyone has the diagram for the ignition, can you email it to me at jaxvette95@yahoo.com?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tested all major spark plug wires. My results...
    By myk02k in forum External Engine
    Replies: 108
    Last Post: 08-25-2011, 05:21 PM
  2. Spark Plug Reference Chart
    By Matt@HSW in forum Nitrous
    Replies: 12
    Last Post: 03-29-2011, 05:59 PM
  3. Ignition Questions.....
    By secondgearscratch in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2007, 01:01 PM
  4. Ignition Problem On A 1994 Firebird
    By Street Fighter in forum V6
    Replies: 0
    Last Post: 09-15-2006, 06:05 AM
  5. 95 vs 96 Ignition control module
    By RapidoBandido in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2006, 08:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •