Results 1 to 5 of 5

Idle problems, car seems very sluggish

This is a discussion on Idle problems, car seems very sluggish within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I've been noticing some problems when my car is idling. It's actually died a couple of times on my wife ...

  1. #1
    Drive it like ya stole it sills1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    San Diego, California
    Age
    45
    Posts
    228

    Pewter
    2000 Camaro SS

    Idle problems, car seems very sluggish

    I've been noticing some problems when my car is idling. It's actually died a couple of times on my wife while she was stopped at a red light. I also notice a slight hesitation when I give the car gas to take off. I have 72000 miles on the car (2000 SS). I have yet to change the spark plugs, but I'm wondering if there is something else that I should take a look at also (fuel filter maybe).

  2. #2
    We'll be back... GatorSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    THE SWAMP
    Posts
    1,446

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS M6

    With those symptoms, the fuel filter would be the first thing I would change. Also, have you ever used any fuel injector cleaner?
    Last edited by GatorSS; 01-13-2007 at 09:04 PM.

  3. #3
    JOSEY FUCKING WALES! Frankthetank's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    College Station TX
    Age
    31
    Posts
    1,873

    Black
    2000 &2002 Z28

    check ur spark plug wires.....had same prob on my 98z.........check out wires and found out one was b arely even touching the plug LOL kind of embaressing

    TSP Rumbler, LT's, TSP Tqr2, PRC 921 Springs, Comp Lifters, Chromoly 7.4" Pushrods, Titanium Retainers/Seats/Seals, ARP head bolts, BMR full Rear suspension

    "I could break a bowling ball with a plastic hammer in a sandbox"

  4. #4
    Car RamRod 98Camarod's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Goose Creek, SC/ NWS
    Posts
    253

    Green
    1998

    When I bought my car I put headers on it. When I was taking the wires off you could see where it had arced because it wasnt all the way on. There were two original wires and one original plug in there with 79000 on the clock

  5. #5
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    Quote Originally Posted by sills1 View Post
    I've been noticing some problems when my car is idling. It's actually died a couple of times on my wife while she was stopped at a red light. I also notice a slight hesitation when I give the car gas to take off. I have 72000 miles on the car (2000 SS). I have yet to change the spark plugs, but I'm wondering if there is something else that I should take a look at also (fuel filter maybe).
    Does it have a "wet" style air filter like a K&N? If so I would check out the maf might be coated with oil......
    Also I would take that air charge tube off the throttle body and clean. Go to AutoZone and buy a $4 can of throttle body cleaner. Spray onto a rag and hold blade open and wipe clean the bore of the intake track. If you've never done this you'll be amased at how nasty it will be. Then do the same and clean the edges of the throttle plate.
    The plugs shouldn't cause your issues..... I could see a miss at idle but not stalling.
    If your running stock wires still I would upgrade to some MSD 8.5 SuperConductors. They are like $65-70 on the web.
    GoodLuck Hope I helped.
    Don't be afraid of the bottle!!! Be afraid of your tune!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •