Results 1 to 7 of 7

idle issues

This is a discussion on idle issues within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; 2001 Camaro ss mods: livernois motorsports stage 2 head and camshaft granatelli maf proted and polished maf k*n intake stock ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mankato MN
    Posts
    1

    all
    all

    idle issues

    2001 Camaro ss
    mods:
    livernois motorsports stage 2 head and camshaft
    granatelli maf
    proted and polished maf
    k*n intake
    stock tranny/stock converter

    We are working on this vehicle for a customer... The problem lies in when moving from park to drive or reverse.. The car dies in reverse frequently.

    Reverse is worse than in forward. Once the car is in motion under normal driving conditions it will never die at stoplights, after hard accels...etc.

    idle in gear is set all the way to 925 and base idle is 850. We have played the the IAC a ton and still cant make it run proerly when moving the selector into reverse *Esecially* under hot start conditions.

    Any input?

  2. #2
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    The reverse and drive A/F ratios are different and are both tuneable. Chances are just the drive ratio was tuned, so the reverse needs more fuel.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Aruba
    Posts
    1

    Green
    1998 camaro

    I have a a4 1998 camaro. and it has the same problem, it loses power eyerytime i brake for the stoplight or when i put it in drive or reverse. The voltage will also drop. Pls does anybody know the cause?

  4. #4
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    Quote Originally Posted by camaro2655 View Post
    I have a a4 1998 camaro. and it has the same problem, it loses power eyerytime i brake for the stoplight or when i put it in drive or reverse. The voltage will also drop. Pls does anybody know the cause?

    you have a cam also? What mods do you have?

  5. #5
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Quote Originally Posted by snellcustoms View Post
    2001 Camaro ss
    mods:
    livernois motorsports stage 2 head and camshaft
    granatelli maf
    proted and polished maf
    k*n intake
    stock tranny/stock converter

    We are working on this vehicle for a customer... The problem lies in when moving from park to drive or reverse.. The car dies in reverse frequently.

    Reverse is worse than in forward. Once the car is in motion under normal driving conditions it will never die at stoplights, after hard accels...etc.

    idle in gear is set all the way to 925 and base idle is 850. We have played the the IAC a ton and still cant make it run proerly when moving the selector into reverse *Esecially* under hot start conditions.

    Any input?

    have you logged and setup the idle air table? What are IAC counts at hot idle? This is just a normal tuning issue.


    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    The reverse and drive A/F ratios are different and are both tuneable. Chances are just the drive ratio was tuned, so the reverse needs more fuel.

    there are no forward/reverse VE and MAF tables, just one of each.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    I know it sounds like a lie but I had the exact problem your talking about and fixed it by cleaning the MAF.
    TSP 347 SB, TSP Stage 2.5 PRC LS6, TSP MS4, Performabuilt Stage 2 4L60E, Yank PT4000, 4.11s, Fast 90/90, FTRA Cold air intake+all the free mods, Dynatech Supermaxx Exaust System, DMH Cutouts, Hooker Catback/FTRA Tips. Tuned by RPM/Garner NC. 11.28@119

  7. #7
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    the original post is a couple months old....that's why I asked if he has mods like the original post had.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issues... idle high. unplugged tps runs good?
    By okiels1 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-2016, 04:36 AM
  2. ws6 idle issues
    By 1998 T/A in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 05-07-2015, 06:23 PM
  3. Help: Rain/Idle Issues
    By JoshieDoom in forum General Help
    Replies: 28
    Last Post: 04-26-2013, 03:04 PM
  4. Help: Ls6 in, idle issues
    By DemonSpeed in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 06-26-2008, 02:04 PM
  5. Still having idle issues!!!
    By wc00ac in forum LT1
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2005, 07:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •