Results 1 to 2 of 2

Idle/Coasting Problems!

This is a discussion on Idle/Coasting Problems! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My car starts up at about 1200 rpms and after about 4-5 seconds it goes down to about 800 rpms. ...

  1. #1
    Member bryceslu's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    467

    Black
    00 NHRA Formula

    Idle/Coasting Problems!

    My car starts up at about 1200 rpms and after about 4-5 seconds it goes down to about 800 rpms. Not sure it this is normal LT1 but thats not the problem.

    My car likes to idle at about 1200-1400 after pulling it out of gear and just coasting. It will stay there until I slow WAY down and stop...then it will go back down to somewhere between 600-800. This doesnt happen all the time and definitly likes to do this after running it moderate or hard or goin through the gears quickly. If I baby it I dont really see this happening.

    Anyone experience this before or have suggestions on what could be causing this?

    Thanks in advance
    Basic bolt-ons of CAI, maf descree, smooth elbow, Catback.
    94 m6 Formula - Sold
    2000 NHRA Formula - Always For Sale

  2. #2
    Member TOMASINO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    downers grove
    Posts
    206

    white
    2000

    Quote Originally Posted by bryceslu View Post
    My car starts up at about 1200 rpms and after about 4-5 seconds it goes down to about 800 rpms. Not sure it this is normal LT1 but thats not the problem.

    My car likes to idle at about 1200-1400 after pulling it out of gear and just coasting. It will stay there until I slow WAY down and stop...then it will go back down to somewhere between 600-800. This doesnt happen all the time and definitly likes to do this after running it moderate or hard or goin through the gears quickly. If I baby it I dont really see this happening.

    Anyone experience this before or have suggestions on what could be causing this?

    Thanks in advance
    Basic bolt-ons of CAI, maf descree, smooth elbow, Catback.

    lt1 huh??? that looks like a optispark distributor maybe gettin wet or maybe time 2 change it this optispark when started 2 get bad usually messes with the rpm iddle first then kick the code in the computer "low resolution signal" (sets the code when the car wont star for nothing) if u are experienced iddle problems that what it looks like i know is not easy 2 change it but after u can see lots of diference even restore horsepower... good luck.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How To Fix Idle Problems - Idle Time
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2012, 08:50 PM
  2. Help: Idle Problems
    By chaosinfinite in forum Camaro / SS
    Replies: 10
    Last Post: 11-13-2008, 09:15 PM
  3. Question: Idle RPM of 1300 when coasting
    By ak1 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 06-16-2008, 03:19 PM
  4. idle problems
    By cobra12345 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-29-2006, 09:50 PM
  5. 95 Z28 idle problems
    By Tothineself54 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-2006, 08:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •