Results 1 to 17 of 17

I threw a code....

This is a discussion on I threw a code.... within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Lately I've noticed my car making a puttering/ticking noise when I put on the gas. I just had a new ...

  1. #1
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    I threw a code....

    Lately I've noticed my car making a puttering/ticking noise when I put on the gas. I just had a new Jasper engine put in and new headers. The SES light came on today and gave me the P0420 code which can mean several things like clogged cat, 02 sensor gone bad exhaust leak ect. Could the noise be due to that or possibly a lifter needing to be tightened? New engine has 3,500 miles on it, new spark plugs and gasket seals. They reused the vacuum hoses so it may be from a vacuum leak but I'm not completely sure. I'm open for suggestions.

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Have the car checked for an exhaust leak. Are you running cats?

  3. #3
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    Have the car checked for an exhaust leak. Are you running cats?
    yep factory cats. I've always wanted to gut them so if that turns out to be the problem I'm hoping my mechanic will just gut them since I don't have emissions.

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Most likely, you will need a tune or you will have a constant SES light.

  5. #5
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    how much is a tune?

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Depends on the shop. Do you have any tuners near you?

  7. #7
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    It was an exhaust leak coming from the down pipe. Fixed and good to go! Now all
    I have to do is put on my new slotted rotors next week and I'm set.

  8. #8
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Good to hear. You'll enjoy those rotors. Just make sure you bed those pads in real good.

  9. #9
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    oh I know. Got new pads to go with them. Last time I reused my pads on new rotors they squealed and took a while to seat good.

  10. #10
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Yikes!!! Like nails on a chalkboard.

  11. #11
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    UGGGHHHH exhaust leak is back!! Back to the shop I go! Why is it that every time I have an off day I end up spending it working on the car? Anyone found the "easy" button on these cars yet? lol

  12. #12
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Loose clamp?

  13. #13
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    That's what they just tightened. Where the headers connect to the down pipe is clamped and the dpipe to the cat is welded. I jacked it up when I got home from work and the clamp is super tight but it's still leaking from there. You can't move it around much so I'm not sure what to do. Can you weld it? It's just annoying me cause if this keeps up it can ruin my 02 sensors and I don't have that kind o money to replace them. BTW the recall they made on the cats, does that apply to the V6 cats or only LS1 cats and is the recall still in affect?

  14. #14
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Sounds like engine vibration is rattling the pipes loose. You could try to weld the pipes, but if you have to drop the headers for any other work, you won't be able to. I don't know about the V6 cats. What headers are you running. Are you running the stock cats with the headers?

  15. #15
    Junior Member speedfreak1's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Parma,Ohio
    Posts
    37

    Red
    1999 trans am

    P0420 Code which is defined as "Catalyst System,Bank1 Efficiency Below Threshold"

  16. #16
    Junior Member black2kSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    cheektowaga, ny
    Posts
    96

    black
    2000 camaro ss

    sounds like your cat could be clogged causing alot of back pressure in front of it. which would explain any leaks at the headers or flanges in front of the cat. i would hollow that sucker

  17. #17
    Member transamgirl89's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dacula, Georgia, United States
    Posts
    555

    White
    2001 RS Camaro

    Well we took the cat off and it was fine no clogs. I want to just gut it but the shop won't do it cause the county I'm in has emissions even though I have a bama tag he can't do it by law. We did take the clamp off and weld it and it still made the noise. Only thing we could think of is the leak is coming from where all the pipes meet and there is a small hole there. I have pacesetter headset btw.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Threw a code???
    By hm3tocapt in forum Computer & Tuning
    Replies: 10
    Last Post: 09-30-2009, 09:30 AM
  2. Threw a Code?? (help)
    By Raoul-Duke in forum Computer & Tuning
    Replies: 6
    Last Post: 08-19-2008, 11:46 PM
  3. Threw a code
    By ledesma54 in forum Computer & Tuning
    Replies: 8
    Last Post: 07-18-2008, 12:18 PM
  4. Threw a Code
    By OnEbAdReDSS in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 04-09-2008, 01:34 PM
  5. Threw a code
    By uLs1a in forum Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2006, 04:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •