Results 1 to 5 of 5

i have extreme power loss

This is a discussion on i have extreme power loss within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i lately fixed my air conditioning because i had a vacuum problem and for some reason when i slam on ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    vivian, la
    Posts
    68

    black
    1999 Trans Am

    i have extreme power loss

    i lately fixed my air conditioning because i had a vacuum problem and for some reason when i slam on the throttle it accelerates to about 2000 rpms and then just loses all power i didn't know if i have some kind of vacuum problem with the intake, my friend had a similar problem with his exahaust being clogged, but i don't know in the morning im checking the fuel filter to make sure its not clogged but i was wondering if anyone had a diagnosis

  2. #2
    Ricekiller z28punk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maple Grove, MN
    Age
    28
    Posts
    509

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    check cats first. it sounds like ur engine cant suck.

  3. #3
    Lubricant
    Guest
    Quote Originally Posted by blackbird33 View Post
    i lately fixed my air conditioning because i had a vacuum problem and for some reason when i slam on the throttle it accelerates to about 2000 rpms and then just loses all power i didn't know if i have some kind of vacuum problem with the intake, my friend had a similar problem with his exahaust being clogged, but i don't know in the morning im checking the fuel filter to make sure its not clogged but i was wondering if anyone had a diagnosis
    The car is not displaying a code???
    If it was the cat, I would assume a code would come through...

  4. #4
    Ricekiller z28punk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maple Grove, MN
    Age
    28
    Posts
    509

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    If it was the cat, I would assume a code would come through...
    not always. if its a partial blockage it usually wont store it. we created that problem at tech school, and it didnt store any codes.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    homer glen il
    Posts
    65

    silver
    1998 bmw z3

    To do a quick check pull out an upstream o2 sensor before the cat and then drive. if power loss goes away you have a restriction probably a converter. also try tapping the mass air flow sensor if you tap and engine surges you have a problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. high mileage power loss????
    By blackbird33 in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 07-04-2007, 03:08 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 10-08-2006, 08:50 PM
  3. power loss
    By docsmopar in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-08-2006, 02:43 PM
  4. Help...rough idle, loss of power
    By SSlow in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 11-25-2005, 06:15 PM
  5. Exhaust Y Pipe Question...Power Loss?
    By HiLL99SS in forum External Engine
    Replies: 11
    Last Post: 09-28-2005, 06:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •