Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 41 to 60 of 62

I don't even know where to start..

This is a discussion on I don't even know where to start.. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; No I just installed a new radiator..hopefully it wasn't faulty...

  1. #41
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    No I just installed a new radiator..hopefully it wasn't faulty

  2. #42
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    And I have no cats therefor no rear 02s

  3. #43
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    And I have no cats therefor no rear 02s
    one of your codes is showing both sensors on one bank. Did you tune out the rear o2?

  4. #44
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Check the grounds, If they are loose it would do the same things. There's one by the battery and one more on that side I think on the back side of the block.


    For some reason this thread was all I could think about in my dreams last night.

  5. #45
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    Ok, I'm changing fuel filter today, cleaning maf, and checking grounds. I got the over heating in control. Drove car for a test run, and it did fine but towArds the end of the drive same symptoms, ac dies off, and car will nit accelerate but will rev up. Let's see what happens with what I do today.

  6. #46
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    No my sensors are not tuned out.

  7. #47
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    That will make the car run a little rich until you do.

  8. #48
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    Ok, I'm changing fuel filter today, cleaning maf, and checking grounds. I got the over heating in control. Drove car for a test run, and it did fine but towArds the end of the drive same symptoms, ac dies off, and car will nit accelerate but will rev up. Let's see what happens with what I do today.
    I'd check the wire loom all around the PCM, especially where it passes through the firewall.

  9. #49
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    What should I be looking for? Crimped wires?

  10. #50
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    What should I be looking for? Crimped wires?
    Pinched, stripped, discolored, burnt, exposed, thinned or smashed wires.

  11. #51
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Mustang, OK
    Posts
    6

    Blue/white
    1957 Ford Wagon

    Hi, I'm new here and probably way off base, but usually if the air shuts off that is a fail safe mode that usually only happens when a car overheats.

  12. #52
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    ^very true, buy does it cause my gas gauge to light up and car to bog simultaneously??

  13. #53
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    So the ac will shut off and the car tries to shut off also if it's over heating? I think I found my problem.

  14. #54
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    So the ac will shut off and the car tries to shut off also if it's over heating? I think I found my problem.
    I had a friend that had a similar issue with overheating. His wifes car start to act up badly while driving. When I checked the car it had the overheating code in. the tire shop took the radiator cap off and they didn't put it back correctly. The coolant was low. We filled back up, cleared the codes and the the car ran fine. This was in a nissan altima.

    It could be possible. Does the car continues to overheat?

  15. #55
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Mustang, OK
    Posts
    6

    Blue/white
    1957 Ford Wagon

    You may need to burp the air out of the radiator. If you have an airlock, that will give you fits.

  16. #56
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    installing new radiator as soon as it comes in. lets hope this is the problem.

  17. #57
    Senior Member Z28_Driver's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,017

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28 Hardtop

    Keep us posted.

  18. #58
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    Problem fixed. Car is running great.

  19. #59
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    so it was the radiator?

  20. #60
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    yes it was the radiator, no cracks that i could see, it was not leaking either, pretty confusing.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 TA won't start
    By ADAM-00SS in forum LT1
    Replies: 7
    Last Post: 07-08-2010, 04:13 PM
  2. Z28 won't start
    By flaggs_ls1 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-11-2008, 09:46 PM
  3. where to start?
    By Jane_says in forum Firebird / WS6
    Replies: 47
    Last Post: 02-25-2007, 09:14 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •