Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 40 of 62

I don't even know where to start..

This is a discussion on I don't even know where to start.. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Originally Posted by Ws6islife battery is new. just bought it a week ago. car has actually been sitting on my ...

  1. #21
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    battery is new. just bought it a week ago. car has actually been sitting on my driveway for a month, just got it out from a wreck about 3 months ago. didn't drive it for about 3 months. all i have installed on it performance wise was a tranny cooler, new radiator, and battery.
    so you just started driving it and it started doing this?

  2. #22
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    impact was on the passenger side at an angle.

  3. #23
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Umm do you have any pics of the damage? Please post. Did a shop do the fenders?

    They may have jammed a wire to the PCM harness that is in that location.

  4. #24
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Umm do you have any pics of the damage? Please post. Did a shop do the fenders?

    They may have jammed a wire to the PCM harness that is in that location.
    that could explained all the symptoms. It could have slowly started to cut the wires.

  5. #25
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Especially if they rushed it or half-ass it. Or worse the PCM was damaged in the accident.

  6. #26
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    http://i861.photobucket.com/albums/a..._3973973_o.jpg

    well let me tell you how shitty of a job they did..i didnt even pay them...

  7. #27
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Go over your PCM again. It looks like that whole side took a hit and could have cut a wire or two.

  8. #28
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    i drove it back from the shop 3 months ago, and drove it about and 30 mins again yesterday after a month of sitting while i fixed other suff, and it drove fine. it was out of nowhere.

  9. #29
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    http://i861.photobucket.com/albums/a..._3973973_o.jpg

    well let me tell you how shitty of a job they did..i didnt even pay them...
    Ouch! There is a harness that goes right in front of the battery and the one for the PCM in on the back. It doesnt look like the PCM harness got affected but you never know. Have you done the wire mod that hides the wire underneath the fender?

  10. #30
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    i drove it back from the shop 3 months ago, and drove it about and 30 mins again yesterday after a month of sitting while i fixed other suff, and it drove fine. it was out of nowhere.
    It could have a had an exposed wire that didn't ground out until a slight shift in the wires, like a bump or turn in the road.

    Electrical problems can have this kind of behavior, they actually can have any kind of behavior, lol. That's what makes them such a pain to diagnose at times.

  11. #31
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    blah i was so happy for 30 mins getting to drive her again...dont even know where to begin..

  12. #32
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    blah i was so happy for 30 mins getting to drive her again...dont even know where to begin..
    start by scanning the codes if you can make it to the auto parts.

  13. #33
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    Wonder if one of those stores will let be borrow one if I leave my lisence or something.

  14. #34
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    Wonder if one of those stores will let be borrow one if I leave my lisence or something.
    i doubt it but you can try. some places rent them.
    Last edited by JayTA98; 06-10-2011 at 12:27 PM.

  15. #35
    its short but its skinny. jiveass's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    The Woodlands/spring/houston
    Posts
    2,142

    pewter
    99 trans am

    id guess electrical issue as well...sounds like my car did when i forgot to hook up one side of the coils....was only running on 4 cylinders.

  16. #36
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by jiveass View Post
    id guess electrical issue as well...sounds like my car did when i forgot to hook up one side of the coils....was only running on 4 cylinders.
    wow it ran on 4 cylinders???

  17. #37
    its short but its skinny. jiveass's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    The Woodlands/spring/houston
    Posts
    2,142

    pewter
    99 trans am

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    wow it ran on 4 cylinders???
    yea barely...it was after i did my header install and put everything back together...i forgot to hook up on side of coils....sounded cammed at idle, but when i put it in gear it would try to die unless i feathered the gas....sounded like op's car in the video.

  18. #38
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    Codes it threw before i cleared it just now.
    P0102
    P1258
    P0160
    P0174
    P1153

  19. #39
    Junior Member timowen1's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Tipp City, Ohio
    Age
    62
    Posts
    64

    Mystic Teal Metallic
    2001 Trans Am

    I thought it sounded a lot like my old 1948 Ford tractor, actually the old tractor sounded better.

  20. #40
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Ws6islife View Post
    Codes it threw before i cleared it just now.
    P0102
    P1258
    P0160
    P0174
    P1153
    Did you run the car and rescan to see if all the codes are back?

    P0102 is MAF related
    P1258 is an overheating code
    P0160 O2 sensor no acivity detected. bank 2 sensor 2
    P0174 System too lean bank 2
    P1153 O2 heater circuit bank 2 sensor 1

    I will start by cleaning your MAF. Three of those codes are O2 sensors in bank 2. Maybe you have a bad o2 sensor. Has the car overheated before?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 TA won't start
    By ADAM-00SS in forum LT1
    Replies: 7
    Last Post: 07-08-2010, 04:13 PM
  2. Z28 won't start
    By flaggs_ls1 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-11-2008, 09:46 PM
  3. where to start?
    By Jane_says in forum Firebird / WS6
    Replies: 47
    Last Post: 02-25-2007, 09:14 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •