Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 45

huge problem

This is a discussion on huge problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My car is not driving its is not going passed 1000rpms when i go it bogs when i try to ...

  1. #1
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    huge problem

    My car is not driving its is not going passed 1000rpms when i go it bogs when i try to hit the gas

  2. #2
    long and strong Willfully Armed's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Olathe, KS
    Posts
    366

    Black
    01 WS6 (stock)

    fuel filter, pump, etc. check pressure at rails.

  3. #3
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    SES light? Plugged converters?

    2008 Z06 - Velocity Yellow - OEM

    2017 Silverado Z71 5.3 - OEM

    2002 Z06 - Electron Blue Metallic - D1 - E85 - 701 rwhp 687 rwtq **sold**

    2002 Z28: M6 NBM - cam and boltons - 396rwhp 357 rwtq **sold**

  4. #4
    Member importhater81's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    chicagoland,Il
    Age
    36
    Posts
    333

    black
    02 ss camaro

    Mass airflow sensor?try unplugging it and see if it runs better

  5. #5
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    should i re connect it???

  6. #6
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    and the ses light flashed for awhile then it turned off

  7. #7
    Member importhater81's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    chicagoland,Il
    Age
    36
    Posts
    333

    black
    02 ss camaro

    Quote Originally Posted by 10spokess View Post
    should i re connect it???
    Did you unplug it with the engine running and if so was there any change?If not then yes..reconnect it as it is not the problem

  8. #8
    Member importhater81's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    chicagoland,Il
    Age
    36
    Posts
    333

    black
    02 ss camaro

    Quote Originally Posted by 10spokess View Post
    and the ses light flashed for awhile then it turned off
    Ses light flashing while the engine is running indicates a misfire code.Do you have access to a scanner or a code reader?

  9. #9
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    my first thought was it's fuel related (no fuel pressure). I don't think a faulty MAF would cause that severe of a condition.

  10. #10
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    the maf didnt do anything and the ses light went off but the problem is still occuring

  11. #11
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    did you check fuel pressure at the rail?

  12. #12
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    how would i check that and my water pump just went while i was trying to diagnose it could that be the problem??

  13. #13
    Member importhater81's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    chicagoland,Il
    Age
    36
    Posts
    333

    black
    02 ss camaro

    you need a fuel pressure gauge and there is a schader valve on the pass side of the fuel rail with a plastic cap on it,that is where you hook up the gauge.Fuel pressure should be 55-60psi with key on engine off and not drop off rapidly.
    Water pump will not effect driveability,but you need to address that as well.
    If fuel pressure checks out ok I'd definately either get access to atleast a code reader,or take it to a shop and atleast get it scanned.

  14. #14
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    damn so i have to problems now that sucks

  15. #15
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    Quote Originally Posted by 10spokess View Post
    the maf didnt do anything and the ses light went off but the problem is still occuring
    Do you still have your cat converters on the vehicle? A plugged converter would definitely cause that kind of problem. First step is try to get a scanner to pull DTC's while the problem is happening. That will give you somewhere to start looking.

  16. #16
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Wouldn't a plugged converter be a "gradual" problem that would become worse over time?

    Seems like the OP's car ran fine one day and then ran into this the next day.

  17. #17
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    Quote Originally Posted by 35th-ANV-SS View Post
    Wouldn't a plugged converter be a "gradual" problem that would become worse over time?

    Seems like the OP's car ran fine one day and then ran into this the next day.
    Unless part of the "honeycomb" broke off inside and is plugging it up. I've seen that many times where it's right out of left field and it happens.

  18. #18
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    Unless part of the "honeycomb" broke off inside and is plugging it up. I've seen that many times where it's right out of left field and it happens.
    Very true. Good point. Thanks.

  19. #19
    Four Seat Vette 10spokess's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    pasadena md
    Posts
    2,034
    Blog Entries
    2

    Black
    2002 SS Camaro

    I jjust had the cat back replaced under warranty by the dealership so id be pissed if it was the catback... but the fuel rails werent a problem at all they had what looked to be just at 60psi

  20. #20
    Member lsgunner28's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Johnstown Pa.
    Posts
    237

    Medium Red Metallic
    2000 Camaro Z28

    yeah but if it is the cats they wouldn't have been replaced by the cat-back..
    2000 Z28 M6 125,XXX: SLP lid, K&N, 10.4mm Taylor plug wires, Frost Tune, P&P TB, NGK Iridium plugs, Magnaflow Cat back, BMR SFC's and tower brace, TSP LT's and ORY, LS6 intake, MAC Girdle, UMI LCA's and Panhard, LS7 Clutch Kit, so far..

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: so huge turn signal problem..
    By Ws6islife in forum Firebird / WS6
    Replies: 3
    Last Post: 09-10-2010, 08:07 PM
  2. I have a HUGE problem! HELP!!!
    By 01ws6er in forum Internal Engine
    Replies: 59
    Last Post: 09-06-2008, 02:26 PM
  3. I have a HUGE problem!!! HELP!!!
    By 01ws6er in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 02-18-2008, 03:38 AM
  4. Look at this huge pig!!!!
    By LETHALxLS1 in forum Multimedia Section
    Replies: 49
    Last Post: 06-08-2007, 09:39 PM
  5. Help!!! Huge problem with lowered car!
    By rbrack in forum Suspension and Handling
    Replies: 7
    Last Post: 08-29-2005, 09:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •