Results 1 to 8 of 8

help need info on p1416

This is a discussion on help need info on p1416 within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; well hay guys i have a 98 trans am with about 500 hp 6 speed yesterday i did a burnout ...

  1. #1
    Junior Member jbigdawg79's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ohio
    Age
    37
    Posts
    99

    navy blue
    1998 trans am

    Exclamation help need info on p1416

    well hay guys i have a 98 trans am with about 500 hp 6 speed yesterday i did a burnout a small one and i heard a small click car started running rough or mabye even misfiring im just wondering if that 1416, port air curcuit malfunction will cause that also because that the only code that came up
    Last edited by jbigdawg79; 04-21-2006 at 11:54 PM.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    code = Air injection system bank 2 malfunction, senses a lean condition with pump on
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Junior Member jbigdawg79's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ohio
    Age
    37
    Posts
    99

    navy blue
    1998 trans am

    Exclamation

    Quote Originally Posted by sunsetorangess
    code = Air injection system bank 2 malfunction, senses a lean condition with pump on
    i wish that was the case im really in for it now my whole air system had already been eliminated so now i think its an injector problem car is missfiring very badly and the 7th cyl plug has gas on it any ideas guys?
    Last edited by jbigdawg79; 04-22-2006 at 12:16 PM.

  4. #4
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    To start with i would replace that plug and switch the plug wire and a coil pack from another cylinder to see if it runs any different.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Agree, swap them with #3 or #5. Do you hear any abnormal noise from #7?

  6. #6
    Junior Member jbigdawg79's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ohio
    Age
    37
    Posts
    99

    navy blue
    1998 trans am

    no noise just misfiring i put a new plug and it once again had gas on it and a different wire im wondering if an injecter can get stuck open and just keep droping fuel in there??also i had my friend that works for gm come over with his comp he turned off every injector 1 by 1 and when he did the 7th thats the only one that the engine didnt run different im hoping it just needs a tune up and 1 bad injector what do you guys think??
    Last edited by jbigdawg79; 04-22-2006 at 04:02 PM.

  7. #7
    Impounded YoMommasTA's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ne pa
    Posts
    532
    broken or cracked valve spring,bent pushrod

  8. #8
    Junior Member jbigdawg79's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ohio
    Age
    37
    Posts
    99

    navy blue
    1998 trans am

    why would you think that he unplugged the injector#7 and the car ran the same with or without it every other one he turned off the engine showed the effect and on his little computer it showed a continious flow of fuel to that cyclinder is it possible the injector is stuck open car still runs hard just misfiring? no noises!
    Last edited by jbigdawg79; 04-23-2006 at 02:06 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •