Results 1 to 20 of 20

help ....my turn signals dont work

This is a discussion on help ....my turn signals dont work within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Okay I checked all the bulbs they are good.....checked the fuse its good.....tried a new turn signal flasher, it didnt ...

  1. #1
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    help ....my turn signals dont work

    Okay I checked all the bulbs they are good.....checked the fuse its good.....tried a new turn signal flasher, it didnt fix the problem

    It started this morning the left side turn signal when I turned it on the light just stayed on didnt blink.....after I got off work in the evening the right side started doing the same thing

    When I turn on the hazzard lights only the rear ones work

    Any ideas what it could be ?????

    Its on my 2001 SS Camaro

  2. #2
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    I just took out the old hazzard flasher out and replaced it with the flasher I bought for the turn signals (same part number)........
    Now my rear turn signals work but the front ones still dont blink ......and the hazzard lights on the front dont blink

  3. #3
    2002 Formula Firehawk 96z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    San Diego CA
    Age
    35
    Posts
    1,321

    Black
    2002 Formula Firehawk

    when you say you checked the bulbs, what do you mean by that? Did you use an alternate source to test them? To the naked eye they might seem ok but they might be burned out

  4. #4
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by 96z28 View Post
    when you say you checked the bulbs, what do you mean by that? Did you use an alternate source to test them? To the naked eye they might seem ok but they might be burned out
    they all come on.....they just dont blink ...well the rear ones do now but not the front

  5. #5
    2002 Formula Firehawk 96z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    San Diego CA
    Age
    35
    Posts
    1,321

    Black
    2002 Formula Firehawk

    how about the fuse?

  6. #6
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by 96z28 View Post
    how about the fuse?
    yes fuse is good

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Burlington, NC
    Posts
    203

    Black
    2000 Camaro SS

    OK. Just because the bulb turns on when you turn your lights on does not mean that the signal side of the bulb is not burned out. What I am saying is; the parking light and the turn signal is performed be two different bulb filaments. I would suggest that you replace the front bulbs.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Oklahoma City
    Posts
    282

    00 LS1, WS6, V8 Gremlin
    96 & 98 GTPs, 64 'Cuda

    I may sound silly but in most of these cases it's a simple matter of clenaing the heck out of the sockets and the bulbs themselves.

    If you can get everything back up this way don't stop, put some silicone grease in every socket.

  9. #9
    Senior Member slims00ls1z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    TN
    Posts
    1,212

    2005 GTO M6 Black
    2000 Z28 A4 Red

    Check the blinker fluid...... J/k. Like Jeb said the blinker lights have 2 elements one for the blink one when you turn the lights on if both aren't comming on it is bad. I'd replace them both anyway they come in a pack of 2 and are less than 5$. Just get new ones and clean the socket.

  10. #10
    Drivin It Like I Stole It JWSmythe's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Tampa, FL
    Age
    47
    Posts
    92

    Silver
    '00 TransAm WS/6

    I agree with Steve. Check the sockets very carefully.

    I drove my '98 T/A down what appeared to be a slightly flooded road. Like, 6" maybe, I thought. I got about a hundred feet down it, and found it to be a LOT deeper. The bow wake was over my hood. I motored through it as quick as I could, to keep the now submerged exhaust from getting water into it.

    A couple days later, the turn signals stopped working. I checked all the sockets, and found the front ones to be badly corroded. It should have been fresh water that I was driving through, but with all the road ick, it made a mess in the sockets.

    The cleaned sockets lasted me a couple months, but then they stopped working again. I looked at the sockets again, and they again were badly corroded. I guess I hadn't cleaned them well enough.

    I picked up some generic replacement sockets from a local auto parts store, and spliced them in. It's been probably 5 years, and I haven't had any more problems. It's actually nice, I left a little extra wire on there, so I can pull the sockets all the way out of the car to change bulbs.

    And ya, I'm sure it'll be asked. No, there were absolutely no other rusting problems. Just the turn bulbs. Even the flog lights and headlights were fine.

  11. #11
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    u guys were right the 2 front bulbs were bad.....it is much easier to get to the bulbs from under the car

    problem fixed...thanks

  12. #12
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by JEB View Post
    OK. Just because the bulb turns on when you turn your lights on does not mean that the signal side of the bulb is not burned out. What I am saying is; the parking light and the turn signal is performed be two different bulb filaments. I would suggest that you replace the front bulbs.
    u were right !

  13. #13
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    in case anyone else has problems finding the turn signal flasher like I did here is a pic.....it is located to the left under the steering wheel....just take off the one panel




  14. #14
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    and here is the part number


  15. #15
    lmpounded SandmanWs7's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    8,028

    Silver
    2007 CTS-V

    Glad you foung them. It is still raining here so I never had the chance to get you some pics. Sorry.

  16. #16
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by sandman22 View Post
    Glad you foung them. It is still raining here so I never had the chance to get you some pics. Sorry.
    no rain here in 3 weeks

  17. #17
    Member myk02k's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Mars
    Age
    30
    Posts
    534

    Black
    2002 Camaro Z28 6-spd

    Sounds like you need some blinker fluid


  18. #18
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Oklahoma City
    Posts
    282

    00 LS1, WS6, V8 Gremlin
    96 & 98 GTPs, 64 'Cuda

    Come on people, we all change our oil and stuff like that.

    The factory was not the best about putting any weather resistant sealer on anything - bulbs, ABS sensors - you name it. Anytime you're near anything electrical clean and put some silicon grease on the contacts.

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Connecticut
    Posts
    2

    Red
    1994 Firebird 3.4

    Thumbs up Thanks for the Picture!

    I just bought a 94 firebird for my daughter, and thanks to the picture you posted three years ago, I was able to find that there are two flashers, and able to find the one for the signals. The turn signals work now. Three cheers for you and the Interwebs!

  20. #20
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by Pancake Mechanic View Post
    I just bought a 94 firebird for my daughter, and thanks to the picture you posted three years ago, I was able to find that there are two flashers, and able to find the one for the signals. The turn signals work now. Three cheers for you and the Interwebs!
    you are welcome....wanted to save somebody some trouble with the pics

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. turn signals don't work
    By GottaHaveLS1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 04-01-2014, 05:03 PM
  2. turn signals don't work
    By GottaHaveLS1 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-29-2008, 04:21 PM
  3. Turn signals and brake lights don't quite work..HELP!!
    By Kaution vBi in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2007, 10:45 AM
  4. Turn signals wont work but hazards do??
    By Toneloc71sr in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 05-31-2007, 01:48 AM
  5. help turn signals dont blink
    By Speedy_Gonzales in forum Camaro / SS
    Replies: 11
    Last Post: 05-26-2007, 12:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •