Results 1 to 15 of 15

help my car is f**ked!!!

This is a discussion on help my car is f**ked!!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i recently put a 383 stroker in my 97 trans am. i have not had a problem with it yet. ...

  1. #1
    Senior Member 440 rwhp trans am's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    houston, tx
    Age
    32
    Posts
    2,045

    red ta orange gto
    97 trans am 06 gto

    help my car is f**ked!!!

    i recently put a 383 stroker in my 97 trans am. i have not had a problem with it yet. "just replaced some hoses". i took it to minake to have a weld done on mt headers. instead of the sleeve. well he welded it and i turned it on to see if it had any other leaks. it ran for about 1 min and shut off no spuder nothing like the key was turned. i had my uncle come look at it. when i started it up it would not go over 500 rpms. like it was running on 2-3 cyl. it blew a fuse and i replaced the crank position sensor. it ran like a champ!! i drove it for 2 days and then the same thing happened again. but no blown fuse. i know my car is rich and i need a tune but it was fine until he welded on it. by the way he didnt disconnect the battery. please help i need any suggestions.

  2. #2
    Senior Member MadSeason's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Indiana
    Age
    34
    Posts
    2,000
    1994 POS

    computer might be fried, always disconnect the battery when welding

  3. #3
    Senior Member 440 rwhp trans am's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    houston, tx
    Age
    32
    Posts
    2,045

    red ta orange gto
    97 trans am 06 gto

    why would it run fine for a few days after the fuses and crank sensor??

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Iowa
    Posts
    44

    black
    1993 Vette

    wich fuse blew

  5. #5
    Senior Member 440 rwhp trans am's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    houston, tx
    Age
    32
    Posts
    2,045

    red ta orange gto
    97 trans am 06 gto

    ignition

  6. #6
    Senior Member 440 rwhp trans am's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    houston, tx
    Age
    32
    Posts
    2,045

    red ta orange gto
    97 trans am 06 gto

    but it didnt blow the second time. but car had the same reaction. sarge where are you at??

  7. #7
    Senior Member MadSeason's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Indiana
    Age
    34
    Posts
    2,000
    1994 POS

    Quote Originally Posted by 440 rwhp trans am View Post
    why would it run fine for a few days after the fuses and crank sensor??
    ever seen a failing personal computer? when the main board starts to go it's on and off until it finally dies

  8. #8
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,123
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Oh man I'm sorry to hear that...yup....it really sounds like he toasted your PCM....sometimes they will get a blast and die a slow death over a few hours of operation.....he should have disconnected the battery....that's basic stuff....your entire electrical system got a big jolt...thus your crank sensor/fuse experiance....and now your PCM does appear to be toast.....just about every electrical component is now weakened....Call Allen.....he is just next door to you here in San Antonio.....he has lots of PCM's ready to go.... www.nelsonperformance.com ....sorry about being the bearer of bad news....but I really think that guy killed your PCM...

  9. #9
    CAM mmmmmm... Toes's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Denver CO
    Age
    38
    Posts
    111

    WHITE
    2000 Z28 M6

    Check your ignition switch I burnt mine welding in a rollcage. it was intermitted causing my car to shut down after a few minutes an taking out the fuse

  10. #10
    ILL SKEET IN YUR EYE
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    bay area california
    Posts
    321

    black on black on black
    02 z28

    DANM THAT SUCKS!!!!!!but dude look at it this way at least your motor is good still and not Fucked like the title of this thread

  11. #11
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    wow thats good to know cause i am considering sfcs

  12. #12
    Senior Member ss~zoso~ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    )
    Posts
    9,128

    SS: NBM, tan top
    1998-SS, 2010 Jetta TDI

    mine got welded on and my PCM was fine , they probably disconnected the battery though, thats all you need to do right?

  13. #13
    Senior Member MadSeason's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Indiana
    Age
    34
    Posts
    2,000
    1994 POS

    Quote Originally Posted by ss~zoso~ss View Post
    mine got welded on and my PCM was fine , they probably disconnected the battery though, thats all you need to do right?
    you got it

  14. #14
    Junior Member lady_hot_rod's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    west virginia
    Age
    29
    Posts
    99

    ArticWhite&Black ws6 Rims
    2001 TA Ws.6

    sounds to me like you bent a push rod!

  15. #15
    Senior Member 440 rwhp trans am's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    houston, tx
    Age
    32
    Posts
    2,045

    red ta orange gto
    97 trans am 06 gto

    lol wow i posted this a long time ago. it was my optispark and coil wire! that cost me 1k! it runs like a beast now!! oh yeah i got a new computer too!! lol with my tune i added some nice hp's
    Last edited by 440 rwhp trans am; 01-09-2007 at 09:22 AM. Reason: computer

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •