Results 1 to 4 of 4

Help! Header Install Problems!

This is a discussion on Help! Header Install Problems! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; okay guys i need your advice. i was doing my shorty header install with a buddy of mine. We got ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ontario, CA.
    Age
    36
    Posts
    50

    Hugger Orange
    1999 CAMARO SS

    Help! Header Install Problems!



    okay guys i need your advice.

    i was doing my shorty header install with a buddy of mine. We got done with the driver side easy in about 4hrs. no problems their!

    Then we got to the passenger side. I pulled out all the necessary things (manifold, oil dipstick, etc. ) to get to the bolts that hold the headers.

    I got the first 5 bolts that held it but i could not for the life of me get the last 1 right by the #8 spark plug! I tried the bottom, came to the top nothing.
    when i grabbed the headers that i had from edelbrock i noticed that the end did not match my existing exhaust?

    http://www.edelbrock.com/automotive_...s_shorty.shtml
    --------------------------------------------------------------------------------

    that is the one that i dont have which would go right in with the existing crossover pipe.

    the headers i have have a round end, when i bought them they told me it was for a 98- 99 camaro..
    should i worry ..or do i just need to have someone install and use mig welding to cut and weld on the new header?



    2nd ...i used a screw loosener something similar to wd40 ....i bought autozone spray lubricant for screws. i sprayed it on the bolt that was right next to spark plug #8. ...


    so the end was i was left with one side done the driver side and the other side not done! (is that a problem???????)
    and when i turned on the car ...there was a lot of smoke coming out of the passenger side area...would it be the lubricant i sprayed earlier today???

    help!

    thanxs

    Hector
    Last edited by Hector; 02-22-2007 at 08:07 PM. Reason: inputting image

  2. #2
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    those are bolts, not nuts you are removing there. i got mine from the bottom of the car, as far as the stuff not matching up...beats me. and the smoke is probaby from the lube you used. sorry for such an half ass answer.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ontario, CA.
    Age
    36
    Posts
    50

    Hugger Orange
    1999 CAMARO SS

    thanks anyways! (i corrected the nuts to bolts )

  4. #4
    SS#430 1 of 74 7camaro7's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,754

    Pewter
    02SS6spd VERT!

    Found this just for you man.

    http://projectcamaro.com/headerinstall.htm

    That's what I used.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Header install
    By TA76 in forum External Engine
    Replies: 10
    Last Post: 08-30-2006, 10:59 PM
  2. Loose steering after header install?
    By 2K T/A Driver in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 05-16-2006, 03:03 AM
  3. header install
    By Vertiviper in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-2006, 05:28 PM
  4. Finished the Header install!!!!!
    By 99M6Z28 in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 02-12-2006, 06:04 AM
  5. problems to expect after header install
    By 98redbird in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 01-27-2006, 07:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •