Results 1 to 16 of 16

Help Having a fuse problem

This is a discussion on Help Having a fuse problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; my fuse keeps blowing it's the fuse for the turn signals and reverse lights it`s a 20 amp one any ...

  1. #1
    Junior Member Adam_WS6_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wisconsin
    Posts
    84

    White
    2001 Ws6

    Help Having a fuse problem

    my fuse keeps blowing it's the fuse for the turn signals and reverse lights
    it`s a 20 amp one

    any idea why i had the car for like 7 8 months.


    any help will be greatly appreciated..

    sorry if i posted in the Rong Place..

  2. #2
    someday joejenkinsglass's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Iowa
    Age
    39
    Posts
    1,120

    green
    98 formula

    Quote Originally Posted by Adam_WS6_ View Post
    my fuse keeps blowing it's the fuse for the turn signals and reverse lights
    it`s a 20 amp one

    any idea why i had the car for like 7 8 months.


    any help will be greatly appreciated..

    sorry if i posted in the Rong Place..
    first check if the fuse is the correct one then check the bulbs to make sure they are working hopefully it isnt a wiring issue that could suck

  3. #3
    Member OreoLt1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    P'cola Florida /Moore,Okc, OK
    Posts
    520
    Does you hazard lights/switch work?

  4. #4
    JEB
    JEB is offline
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Burlington, NC
    Posts
    203

    Black
    2000 Camaro SS

    Have a tech check the reverse switch in the transmission.

  5. #5
    Junior Member Adam_WS6_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wisconsin
    Posts
    84

    White
    2001 Ws6

    yeah the hazard lights/switch work..
    It`s the right fuse.

  6. #6
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    NorCal
    Age
    35
    Posts
    1,876

    RED
    1998 Pontiac Trans AM

    sounds like you have a positive short. Check the wiring for any burns or chaffing. More than likely you have crossed power wires somewhere

  7. #7
    Member edbird's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    hammond Ind
    Posts
    270

    red
    1999 trans am convert

    If you are going to fix it yourself, you need to isolate the problem more.If the fuse blows only when turn signals are used then forget back up lights and try to figure which side turn signals blow fuses-left or right.
    How quickly does it blow when you put a new one in?If you have to wait a week,then it will be harder to fix.If it blows as soon as you turn left or right signal on,then look at bulbs and sockets and associated wiring.So how quickly?

  8. #8
    Member Mike's TA's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Austin, TX
    Age
    33
    Posts
    880

    Black
    99 Trans Am(sold)

    Check inside the housing of the lights being affected. See if there is any corrosion. If you are getting water inside the housings that could blow your fuses.

  9. #9
    someday joejenkinsglass's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Iowa
    Age
    39
    Posts
    1,120

    green
    98 formula

    lots of good points here

  10. #10
    Junior Member Adam_WS6_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wisconsin
    Posts
    84

    White
    2001 Ws6

    Thanks a lot guys ,,, Lotta info i am takeing it to the dealer tomorrow.. i am hopeing it`s nothing major..

    as of how long it takes to blow the fuse i put one in and it like 2 3 mins then it blows

  11. #11
    Just another Joe Eagle's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NW Chitown
    Posts
    757

    Pewter
    2002 WS6

    Did the dealer tell you where the problem was? I assume you've picked up the car...

    -Eagle

  12. #12
    Junior Member Adam_WS6_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wisconsin
    Posts
    84

    White
    2001 Ws6

    i am going to pick it up now they cant find the porblem......
    they did something and told me to drive it a few days and bring it back

  13. #13
    Just another Joe Eagle's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NW Chitown
    Posts
    757

    Pewter
    2002 WS6

    LOL.... farkin dealer.

  14. #14
    someday joejenkinsglass's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Iowa
    Age
    39
    Posts
    1,120

    green
    98 formula

    Quote Originally Posted by Adam_WS6_ View Post
    i am going to pick it up now they cant find the porblem......
    they did something and told me to drive it a few days and bring it back
    too bad they only have parts changers thats why I wont even let anyone change my oil

  15. #15
    Member edbird's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    hammond Ind
    Posts
    270

    red
    1999 trans am convert

    Well if it's still good 2-3 minutes later,maybe its fixed.Lets hope!

  16. #16
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    tx
    Age
    36
    Posts
    108

    pewter
    99 trans am ws6

    i had the same problem, when i would go to use my turn signals the fuse would blow. I would loose all the gauges and the car would not turn on. i had the same problem with both turn signals. I turned out to be a relay behind the radio.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 98 TA Monsoon Sound problem? Any guesses?
    By klepp1214 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 05-08-2007, 09:19 AM
  2. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 07:11 PM
  3. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 05:26 PM
  4. Very Strange Gauges Problem
    By Friptzap in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2006, 06:19 AM
  5. Factory Stereo Problem
    By 96TAragtop in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2005, 07:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •