Results 1 to 19 of 19
Like Tree4Likes
  • 3 Post By pajeff02
  • 1 Post By Knight

help car wont start

This is a discussion on help car wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok so i the car has been sitting in my garage for 3 months and changed to long tubes got ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    help car wont start

    Ok so i the car has been sitting in my garage for 3 months and changed to long tubes got MSD wires new spark plugs had to take the steering wheel but put it back today i tryed to start it there was power all light in dash went off then turned off.and then turned.off and the abs inop.stayed on and there was one click when i tryed to to tuen.on the car and nothing else.what can it be so frustrating.

  2. #2
    Member Guerrillakilla13's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Arizona
    Posts
    476

    Silver
    2002 Trans Am WS6

    You're lights and everything do turn on? Will the car crank or is it just inoperable in general?
    Last edited by Guerrillakilla13; 10-30-2012 at 10:39 PM.
    2014 Camaro: Check. 2SS: Check. 1LE: Check. 6 Speed manual? CHECK

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Sounds like a dead battery. The battery probably has enough juice to run some lights and such, but not enough to turn over the starter.

  4. #4
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    Sounds like a dead battery. The battery probably has enough juice to run some lights and such, but not enough to turn over the starter.
    This is what I was thinking as well.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    So the.car doesnt crank ill try to recharge the battery see if that works but when i do turn the key there is a click right on the fuse box where the abs fuse is but no sign of ignition

  6. #6
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    That may be the starter relay that you hear.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    Ok so i took the starter to get it tested worked find bit was dirty now im charging the battery to full maybe it had enough juice to turn on lights and other thing bit not enough to get the starter.running i was hopeing i could get it done today but it will have to wait two weeks after i come back from vacation

  8. #8
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Ugh. Never assume the worst -- can't believe you went and pulled the starter. Try the simple things first before you take your car apart.

  9. #9
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    Ugh. Never assume the worst -- can't believe you went and pulled the starter. Try the simple things first before you take your car apart.


    More often than not, it's something simple and easy to fix. Ruling those out first is also the easiest way to diagnose the problem.

  10. #10
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3


  11. #11
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Wow.

    To the OP, any updates?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    Not yet no updates im in panama city staying here for two weeks before i start working on the car again but question how long can a battery maintain a goid charge for since mine has been sitting around for 3 months or so? should have charged it before pulling parts

  13. #13
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Most batteries will hold a charge, unless there is something that could drain it. Over three months, it wouldn't take much. Disconnected, it should hold a charge.

  14. #14
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Anti theft systems can drain the battery over time. Even though the car isn't running, the anti theft is running constantly.

  15. #15
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    If the battery was connected, three months would definitely put a hurting on it. Even disconnected an older battery would probably be weak after that long.

  16. #16
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    If the battery was connected, three months would definitely put a hurting on it. Even disconnected an older battery would probably be weak after that long.

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    No it was disconnected so i doubt it was that but i have hopes it will work will wil find out in two weeks and damn its hot here just got over summer and this? ?

  18. #18
    Member Guerrillakilla13's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Arizona
    Posts
    476

    Silver
    2002 Trans Am WS6

    May want to replace the battery *if that was the issue and it doesn't hold its charge*. I know here In phoenix it will die on you without any warning signs and stay dead.

  19. #19
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    A slow trickle charge - such as a Battery Tender, is the best way to bring it back to life. Even on a really dead battery, around 24 hours on the trickle charger should do it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Z71 wont start
    By duranws6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2013, 08:49 PM
  3. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2010, 08:23 AM
  4. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:32 PM
  5. car wont start
    By redss2000 in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-20-2008, 02:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •