Results 1 to 18 of 18

help annoying ass noise

This is a discussion on help annoying ass noise within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; here is some info about the car before i state the main problem. i have an 02 a4 z28. so ...

  1. #1
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    help shot trans and torque arm mounts/ annoying noise

    here is some info about the car before i state the main problem. i have an 02 a4 z28. so about three weeks ago i brought my car in the shop because of spark/ wire problem that had caused a missfire. i told him to listen for this sound i have been hearing but he didnt . so i about a year ago i had work done on my rear, the first shop didnt not install the new differential and axles and pinion right so the pinion had to be adjusted after it had already made wear marks that have created a whine sound now. he also had to recently replace one of the axles and bearing because the bearings ate up the axle. i am starting to slightly hear the bad bearing sound again but im not sure if its the same side or if its the other side that hasnt been replaced yet.

    so recently my car has started to make a clunking sounds as im coming to a stop , seems to get slightly louder when the brakes are applied. also when i go from drive to reverse i hear a clunk and can feel it and from drive to reverse i can feel it as well but when i go from drive to park and park to drive there is no clunking or rough engaging at all.

    things i can think of is something with the brakes, trans mount, motor mounts, slip yoke, drive shaft U joints.

    the car was making sounds and seemed like it was rough putting into P to R and R to P and D to R so i took this vid underneath the car. is this normal or is there way to much play down there?

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=LEZl3FcQHEc[/ame]

    in this vid the car keeps to be making a weird like sqeeking/ swirling sound idk if its my driveshaft rubbin on my exhaust because they are literally ontop of each other almost also listen at the very end you can hear it bang hard when i give it a little gas.


    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=MlPYAiJTFJI[/ame]

    also this seems not right how close my driveshaft and exhaust are



    and here is a pic of my trans mount it looks torn



    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=X6c6JU--O6k[/ame]

    any help would be appreciated
    Last edited by z28camaross; 05-27-2011 at 05:09 AM.

  2. #2
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    I will start by checkking the tranny mount. It looks like its torn. you can put a jack underneath the tranny close to the end (make sure you put a piece of wood in between. Jack it up slowly and see if you see the tranny separates from the rubber. that will cause that bang that you hear. Do you feel the clunking sound by the center console? If you do it could your torque arm bushing.

    Also check your exhaust for clearance it might be hitting somewhere. The exhaust is kinda close to the DS. If it is hitting/rubbing it the DS will have marks aroungd it. If you see those the I will adjust the clearance for the exhaust. Not too hard just loose all the clamps and work your way around.

    if you hear rubbing in your rear end it could be a bad bearing, axle or rear end. The best way is to take the cover out and inspect the differential. Remove the axles and inspect the race area. I had an axle that was ate up as well and it was causing alot of grinding noise.

    The rea end bearings can be check for play by lifting the rear wheel up and down but they normally do this when they are really bad.

    Is the car a daily driver?

  3. #3
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    Thanks for all the advice man, Yes the car is a daily driver. If my Trans mount is shot what is the best solution? Prothane mount? I just got a set of motor mounts from them , but have yet to put them on yet. I did have a bad bearing before and had it fixed back in November and this doesn't sound like one. This sounds more like a wirling sound and if let off. The gas.then. Press the pedal in with out really accelerating I hear a decent bang sound. And if I accelerate at part throttle. I can feel, Idk Some sort of movement not so much a hard shift as something not tight , also if I'm going About 25 mph with my foot completely off the gas I can hear the swirling sound with slight clunking but once I get up to about. 50 it goes away. I just want my car running right and this is putting off my arh header install.

  4. #4
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    That sound from the second video sounds like something is rubbing on the drive shaft. Also, wow that is a tight fit with the exhaust. I'm wondering if it rubs when you have ppl inside vs no one in the car, like it is just barely touching the shaft.

    Another thing to look at is the where the Torque Arm meets the tail shaft of the tranny. If that is loose or the rubber clam shell mount is as worn as the tranny bushing you will hear/feel noises as you drive.

    Do you feel any slipping or not sure how to word this...it taking longer move, what I'm trying to say does it feel like the stall converter going out?

  5. #5
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    yeah it def sounds like something is rubbing as the drive shaft spins but yeah where the U joint is in the back to the pinion is like maybe a few sheets of paper space between them its very close! i should def check the torque arm at the tranny though because a month ago i had to tighten the bolts attached to the rear they were so loose that the torque arm could move up and down about an inch. i couldnt believe it, idk if the shop forgot to tighten them when they rebuilt the rear or what.

    but im not sure if the stall converter is going out or not it seems fine, i have 68k miles on the car and im not sure how long stock converters last i was thinking about upgrading it soon anyway but im not sure how high to go on a bolton only car, maybe 3200?

    all i know is it makes the sound only when im coming to a stop or going a stead 25 mph 35+ its gone. and also when accelorating hard i notice a very slight jerk like the trans moves a little.
    Last edited by z28camaross; 05-18-2011 at 02:58 PM.

  6. #6
    Member knappbunch's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    virginia beach
    Posts
    732

    red
    2002 ss camaro

    I had a similar sound but it was the tailshaft on tranny right before tranny went out allowing drive shaft to move and rub on floor board! Don't know if that helps?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Denver
    Posts
    30

    pewter
    2000 b4c ls6 Camaro

    I had the same thing happen to me last summer. The tranny mountwas make the same sound yours was and my drive shaft was rubbing on the exhaust pipe. I just went to a exhaust shop and they fixed it for free.

  8. #8
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    so i crawled under the car today and here are some pics i took the drive shaft has a tiny big play to move but im not sure if thats normal or not. anyway here are the pics.

    here is my tranny mount looks in pretty rough shape to me, what should i do as a replacement for this prothane mount is that best option?




    here is my torque arm bushing i couldnt tell if anything was wrong with this or not it looks split in half to me but there is alot of grease at the end of it for some reason on the other side



    and hear is where my drive shaft is hitting my exhaust you can see the wear marks on the exhaust. best option i guess would be to take it to a shop and get it adjusted? how much would that most likely cost?


  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Alberta
    Posts
    30

    black
    2002 TA

    your trans mount and torque arm bushings are shot. theyre both split. replace both of them. put in the poly bushings

  10. #10
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    i will replace the TQ arm bushing with poly. The trans mount I replaced before and it created alot of vibration because it changes the ddrive shaft angle. I know there is a write up on how fix this with the stocker TQ arm but i never tried it. I bought OEM tranny mount.

    I was told the tranny mount from 93-97 fits in our vehicles and its available almost everywhere.

    The exhaust if you can't adjusted then yes take it to a muffler shop. They can adjust that for you.

  11. #11
    Member TransAmX2's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Central Florida
    Age
    40
    Posts
    295

    Navy Blue, Dark Cherry
    98 M6 TA, 87 A4 TA

    While you are under there be sure to check the rear mounting holes/bolts on the torque arm....(speaking from experience):

  12. #12
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by TransAmX2 View Post
    While you are under there be sure to check the rear mounting holes/bolts on the torque arm....(speaking from experience):
    Click for full size
    Ouch!

  13. #13
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    alright thanks for the help guys. ill def be ordering new polly mount and TQ arm bushing, any certain brand to go with? and ouch thats rough... about a month ago my rear mounting bolts were about an a half inch loose i could not believe it i could just spin the nut tighter.. i checked them when i took those pics as well they are still tight.

    and also im concerned about the vibrations from the polly trans mount,i guess i should look into it before i perchase one.
    Last edited by z28camaross; 05-26-2011 at 07:26 PM.

  14. #14
    Junior Member z28camaross's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    new jersey
    Posts
    32

    red
    02 z28

    alright thanks for the help guys. ill def be ordering new polly mount and TQ arm bushing, any certain brand to go with? and ouch thats rough... about a month ago my rear mounting bolts were about an a half inch loose i could not believe it i could just spin the nut tighter.. i checked them when i took those pics as well they are still tight.

    also i am concerned about the vibrations from the polly trans mount any info on this guys?

  15. #15
    Mustang Eater Ls_won's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Springfield, Missouri, United
    Posts
    221

    Maroon
    2000 z28 6 speed

    Im sorry i just love the title of this thread.. ass noise..
    2001 B4C Totaled 4/25/11
    2000 Z28 M6 Cammed N' Slammed (SVT KLR)

  16. #16
    Member TransAmX2's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Central Florida
    Age
    40
    Posts
    295

    Navy Blue, Dark Cherry
    98 M6 TA, 87 A4 TA

    Quote Originally Posted by z28camaross View Post
    also i am concerned about the vibrations from the polly trans mount any info on this guys?
    I noticed little to no difference in chassis vibration when I switched to poly trans mount just firmer feeling. I think I might feel a little more vibration in the stick itself but it doesn't have any play in it under acceleration or decelleration (less slop), feels more like a new car, tight.

  17. #17
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    Quote Originally Posted by TransAmX2 View Post
    I noticed little to no difference in chassis vibration when I switched to poly trans mount just firmer feeling. I think I might feel a little more vibration in the stick itself but it doesn't have any play in it under acceleration or decelleration (less slop), feels more like a new woman, tight.
    fixed....sorry...had to.....

  18. #18
    Member TransAmX2's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Central Florida
    Age
    40
    Posts
    295

    Navy Blue, Dark Cherry
    98 M6 TA, 87 A4 TA

    Quote Originally Posted by Spikito View Post
    "feels more like a new woman, tight."
    fixed....sorry...had to.....
    my girlfriend has enough issues with me spending time with/working on my car, if I start comparing my TA to a tight woman I might be sleeping on the couch, lol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. annoying squeek noise
    By Lunatikgixxer in forum Firebird / WS6
    Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 10:26 AM
  2. Help: squeeky annoying noise..
    By Lunatikgixxer in forum Firebird / WS6
    Replies: 18
    Last Post: 09-03-2010, 08:35 PM
  3. annoying
    By 99ss in forum Camaro / SS
    Replies: 28
    Last Post: 02-18-2010, 03:14 PM
  4. annoying noise
    By slpdablueZ28 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 07-01-2009, 07:34 AM
  5. annoying engine noise
    By emotionalpiracy in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-16-2008, 01:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •