Results 1 to 4 of 4

Help 94'TA with no heat

This is a discussion on Help 94'TA with no heat within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 94' transam,The heat will not get hot. Car can heat up to 210' heat warm/cold still not ...

  1. #1
    1999 FIREHAWK #312 billsbarham's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    EDEN,NORTH CAROLINA
    Age
    40
    Posts
    30

    RED
    1999 FIREHAWK

    Question Help 94'TA with no heat

    I have a 94' transam,The heat will not get hot. Car can heat up to 210' heat warm/cold still not hot or even close. Already flushed heater core several times.Thermostat has been replaced. Replaced radiator. Checked my flap on the heater it is opening and closing. I have had the car for 4 years talked to 3 other ta owners with this problem and they all sold there car because they had the same problem and could not figure it out. please help!!!!!

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Does it move a lot of air? I know my 02 heats up nicely with heat, Ther could be a couple of factors that I can think of, a heater hose has collapsed or the core is dirty and blocked on the out side not lettng enough heat be transfered. I would say pop off the hoses or give them a feel for any soft spots.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    how did you flush it? with just a flusher valve? After you inspect the hoses for soft spots try taking the hoses off the firewall and back flushing the heater core. Do the hoses leading up to the heater core get hot and is one hotter than the other?

  4. #4
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Mine was plugged up and I didn't get heat. It was reverse flushed once but this only helped for a year or so. I had it replaced and it was good. Did you recently have your coolant changed?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Over heat?
    By Agent421 in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 08-19-2010, 09:08 AM
  2. No heat
    By yodabill in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2010, 04:36 PM
  3. Heat
    By 310stanger in forum Almost Anything Goes
    Replies: 23
    Last Post: 10-18-2009, 10:19 PM
  4. Cam Heat Up???
    By crapyboy750 in forum Internal Engine
    Replies: 8
    Last Post: 08-15-2008, 11:15 PM
  5. a/c-heat
    By VerseOne in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2006, 10:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •