Results 1 to 9 of 9

Hazard Problem (Click, Click, Click) but no light

This is a discussion on Hazard Problem (Click, Click, Click) but no light within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hi. First of all I want to say sorry for my bad English. I live in Germany and I have ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    South West of Germany
    Posts
    9

    Silver
    Pontiac Trans Am 1998 LS1

    Hazard Problem (Click, Click, Click) but no light

    Hi.
    First of all I want to say sorry for my bad English.
    I live in Germany and I have a Pontiac Trans am 1998.
    The Preowner of the car imported it to Germany and in Germany it is necessary to have yellow turn signals. So how to do with a Treans Am with totaly red taillights. They just mounted a new lamp for reserve (driving backward) and changed the wires and the bulbs of the original reserve lights.
    this you can see on this picture.



    I have rewirde all the cables in the correct way now, but there is one big problem left. I have no Hazard (warning light) anymore. Before this everything worked, but no it isn't working anymore.
    But when I try to start the Hazard, I hear the click click click sound out of the module very fast and after 1 second it is the normal speed. The wires I have checked. They are all ok.

    do you know what i have to do??

    thanks a lot and best regards,

  2. #2
    Member TACE02's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas
    Age
    40
    Posts
    568

    ASC #753
    2002 Collector's Edition

    check bulbs, might have one blown, it happens. try using turn signals and see if they work and see if they all illuminate when you you have parking lights on. The bulbs blow in these cars, its common and they can do some weird crap. Also make sure you install the correct bulbs.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    South West of Germany
    Posts
    9

    Silver
    Pontiac Trans Am 1998 LS1

    Hi.
    I went down to my car to check.
    All bulbs work fine when I pull on the turn signal and the parking lamps also work fine.
    when i put on the hazard (warning light) i only hear the sound of click click cklick. The green arrows in the cockpit dont light up and the lamps also dont work.

  4. #4
    Impounded
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Milwaukee
    Age
    29
    Posts
    2,159

    Red
    2000 Trans Am

    I cant help but i cant tell you these cars have crazy light problems sometimes, more common with high mile cars. My friedns T/A when it hit 125k went crazy sometimes one headlight would work sometimes none sometimes only 1 brake light sometimes all. Maybe his car was haunted though. One of our friends did die in it so we blamed his ghost.

  5. #5
    11 Second Club 11.34 bigboykilroy's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Streetsboro, Ohio
    Posts
    294

    Red
    1998 Firebird Trans AM

    First go back to basics. Disconnect all the stuff you did. See if it works as designed.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    South West of Germany
    Posts
    9

    Silver
    Pontiac Trans Am 1998 LS1

    OK there is one big problem in going back to basics.
    I forgot to wirte down what I did at that time, so I am not able to do this.

    Look here


    can you tell me where I have to check the wires if they got power.
    The Orange and the Brown go to the hazard flasher that I have seen. and the bron goes back. but whzere is this interuptinion in the diagramm. maybe there is the mistake.
    It must be the brown one. because normal everything works and this is the only thing that is not working



    Another Idea is: The best idea would be if you tell me how it is possible to disconnect the turn signals from the break lights. because I am not allowed to use the original american way in Germany.
    I have to youse the tail parking lights for the turning signal.
    It would be very great if yu tell me which cable i need to change to have the tail parking lights for the turning signal.
    Last edited by Player87; 05-30-2007 at 11:00 AM.

  7. #7
    Junior Member Mykota00's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bonita Springs FL
    Posts
    34

    Gold
    2001 trans am ws6

    you should be able to run to the hardware store and get a flasher wire that you could splice into your wires right before your housing

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    South West of Germany
    Posts
    9

    Silver
    Pontiac Trans Am 1998 LS1

    OK Guys THX a lot for your Help. It works now.
    This night I got a wonderful idea. why don't change the hazard and the turn assembly. 10 minutes ago I did this, and now everything works fine.

    Now I have my other querstion how can I split the turn signal from the brake light, because I want to use my tail parking lights for the turn signals.
    You know which wires I have to combine?

    THX

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    s.e. ma
    Age
    63
    Posts
    22

    primer
    65 nova

    hello
    each tail lamp has 3 wires left is yellow,brown and brack
    right is green,brown and black
    brown =park lamps black=ground(earth) yellow=left turn/brake
    green =right turn/brake
    from the brake switch you will see a light blue wire which sends power to the high mounted brake lamp in your spoiler(air foil,wing) disconnect the light blue wire from the hazard/turn switch now find the light blue wire near your high mount brake lamp spice in 4 wires run 2 to the left tail lamps and 2 to the right. now cut the 2 yellows on the left bulbs and connect the light blues do the same to the greens on the right side bulbs now the red taillamps will be park and brake only

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. interior light problem
    By u69038 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 06-15-2007, 06:36 PM
  2. Dome light and alarm problem - HELP!!
    By Red GTO in forum GTO
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2007, 04:31 PM
  3. dash light problem.......
    By clg82 in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 03-19-2007, 11:18 AM
  4. SES Light Problem
    By DiPeRRi 99 in forum Computer & Tuning
    Replies: 16
    Last Post: 07-25-2006, 01:24 PM
  5. interior light problem
    By u69038 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-17-2006, 05:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •