Results 1 to 6 of 6

Having some trouble starting !

This is a discussion on Having some trouble starting ! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys, Have a 2000 ws6 with 32,000 miles on it. The car is always in the garage and usually ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    florida
    Posts
    16

    blue
    2000 trans am ws6

    Having some trouble starting !

    Hey guys, Have a 2000 ws6 with 32,000 miles on it. The car is always in the garage and usually take it out at least every other week. went out yesterday to start it the engine would turn over fine but didn't fire up. Two more attempts and it started, drove it for 20 minutes and it ran perfect - parked it for 10 minutes and wouldn't fire up again.

    I checked the compartment and all looked fine. for the heck of it sprayed a tiny bit of starting fluid near the filter and it cranked right up and ran perfect again.


    What do you guys think - fuel regulator - injectors - fuel pump at start up - or just a stupid sensor that always goes bad ? Any help would be appreciated and I thank you in advance.

  2. #2
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    starter?

  3. #3
    That guy thearborbarber's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SoDak
    Posts
    892

    White over Red
    1991 Suburban

    I would check fuel pressure and go from there. EFI is sensitive to fuel pressure (at least the lack of it).

    Have you checked for any trouble codes?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Severna Park, MD
    Posts
    65

    Sounds like bad fuel or water in the fuel

    Sounds like bad fuel or water in the fuel (condensation). If you ONLY use the vehicle a few times a month I would definitely use a fuel stabilizing treatment. Like Stabil, just like in the commercial. Last year I used it in all my equipment lawn mower, chain saw, weed whacker, blower, etc. Then in the Spring EVERYTHING fired right up. In years past I DID NOT use a fuel stabilizer and what a pain the a*s it was to start stuff in the Spring.

  5. #5
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Fuel filter/Pump is my guess

    or

    clean the maf?

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    814

    PEWTER
    2001 TRANS AM WS6

    Cloged fuel filter

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting trouble...
    By blackz28x2000 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2010, 07:09 AM
  2. Help: Trouble with starting
    By ajs1978 in forum GM Trucks
    Replies: 14
    Last Post: 07-30-2008, 08:25 AM
  3. Help: trouble starting
    By gthb in forum V6
    Replies: 6
    Last Post: 03-15-2008, 07:14 PM
  4. trouble starting
    By gthb in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2008, 09:00 PM
  5. trouble starting
    By garryr in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 05-17-2006, 10:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •