Results 1 to 17 of 17

Half my gauges not working, half the warning lights lit up!

This is a discussion on Half my gauges not working, half the warning lights lit up! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Got in my car this morning after work and only half my gauges are working, half the warning lights are ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Half my gauges not working, half the warning lights lit up!

    Got in my car this morning after work and only half my gauges are working, half the warning lights are on and the OBD port doesn't work.

    Traction control button is not lit and not working. Seatbelt and SES light are operable (SES light came on after i took off driving because of a malfunctioning knock sensor).

    I checked all fuses on the side of the dash and all of them under the hood with a DMM and they all tested good.

    What should i check next?


  2. #2
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,692

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    got any friends with a PCM that you could swap with the see if it's the PCM shitting out on you???

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    I just finished plugging my PCM back in. It had a bit of water and some corrosion in the top side. I cleaned it as best I could and dried everything with a hairdryer on med.

    Just fired it up and everything seems back to normal. Except of course for the piston slap. Haha.


    Thanks for the reply!

  4. #4
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    Wierd !, how did it get so wet ?

  5. #5
    Senior Member SteveCZ28's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Greene, Iowa
    Age
    32
    Posts
    1,707

    Red
    99 Chevrolet Camaro Z-28

    my guess on why it got so wet is possibly the weather stripping on that black cowl piece around the base of the windshield/ wiper area could be torn, or even missing?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    The weather strip on the cowl is intact and fine. I did wash my engine with the garden hose last Saturday. I wrapped the PCM with a trash bag really good then i was careful not to spray any water it's way.

    Maybe when i was drying the motor off with my 150mph leaf blower it blew some water into it. The trash bag had some water on it when i took it off. I was careful not to spray directly in front/back of the intake manifold but i somehow got water into the knock sensors so i have to replace them.

    I don't think i'll be using a garden hose to wash my engine again!

    If you ever have to remove the PCM or it's connectors, the rubber gasket goes IN THE CONNECTOR. When i pulled my connectors off, the seals were left on the PCM so that's how i tried putting them back on....for 30 mins.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Well, i guess i spoke too soon. Just went on another ride and the gauges and OBD starting going erratic then they just went out.

    I stopped at auto zone and picked up a can of electrical contact cleaner and some soft wire brushes. Hopefully that'll clean it up.

    -A little side story: I was at the counter telling the guy i needed the exhaust gasket between the manifold and exhaust pipe for my GF's car and there was this Master ASE Certified meth head with sores all over his face besides me. He says "oh, what you need a sensor? It's the oxygen sensor!" I said, no i need an exhaust gasket. He says, "oh man, you don't need that, get some of that high temperature sealant, put it in there and smash it together. You'll be good to go." I said, this is $1.99 i'll take a chance with this. God, i hate (most) people.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Brushed it lightly with a brass brush and sprayed some cleaner in it. I guess they were corroded worse than i thought. There was one bent and i went to bend it back in place and it pretty much broke clean off.

    I paid for another PCM last week but the guy hasn't responded since payment. Hopefully i get it soon but then i still have to send it off to get programmed. I'm gonna run it like this till i get my new one in and hope nothing blows up.

    Last edited by elwood; 02-23-2011 at 08:26 PM.

  9. #9
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    wtf ?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Quote Originally Posted by Danger731 View Post
    wtf ?
    What?

  11. #11
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    Quote Originally Posted by elwood View Post
    Brushed it lightly with a brass brush and sprayed some cleaner in it. I guess they were corroded worse than i thought. There was one bent and i went to bend it back in place and it pretty much broke clean off.

    I paid for another PCM last week but the guy hasn't responded since payment. Hopefully i get it soon but then i still have to send it off to get programmed. I'm gonna run it like this till i get my new one in and hope nothing blows up.

    Click for full size
    how is your pcm corroded ?, Salvage title flooded ?

    I drove mine around in WA. state for a year without issues.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    It's just that one spot, the upper right connector. Everything else is fine. There's a TSB out that says to change the gasket if you ever remove the connectors.

  13. #13
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by elwood View Post
    It's just that one spot, the upper right connector. Everything else is fine. There's a TSB out that says to change the gasket if you ever remove the connectors.
    I was about to say if you are getting a new PCM get new connector gaskets as well.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Just put it back together. Car won't start now.

    I ordered the gaskets. $30 shipped!
    Last edited by elwood; 02-24-2011 at 08:34 AM.

  15. #15
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by elwood View Post
    Just put it back together. Car won't start now.

    I ordered the gaskets. $30 shipped!
    Didn't you said that one of the pins broke off? That could be the one of the reasons.

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Louisiana
    Posts
    50
    02 WS6 Stock

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    Didn't you said that one of the pins broke off? That could be the one of the reasons.
    Yes and yes. I was just hoping some of the gauges wouldn't work like before, but still be driveable.

  17. #17
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    that sucks man.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. G4: Two guys and a day and a half...
    By pajeff02 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 25
    Last Post: 11-30-2012, 04:16 AM
  2. 97 half ton
    By zeetwentyeight in forum GM Trucks
    Replies: 7
    Last Post: 06-29-2010, 10:13 AM
  3. autometer gauges? Are they half decent?
    By 2klude in forum Nitrous
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2007, 05:04 PM
  4. Robert Half
    By SATXBlackSS in forum Almost Anything Goes
    Replies: 8
    Last Post: 06-29-2006, 01:50 PM
  5. din and a half headunit
    By sixgunsuperman99 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 14
    Last Post: 10-13-2005, 12:17 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •