Results 1 to 6 of 6

guys I had second Issue yesterday

This is a discussion on guys I had second Issue yesterday within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; beside the temp problem yesterday I had an SES light and it was the O2 sensor so I reset it ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    11

    red
    1999

    guys I had second Issue yesterday

    beside the temp problem yesterday I had an SES light and it was the O2 sensor so I reset it and the light was gone.

    but since that time the gagge of the oil pressure came below quarter and i tried to drive the car but the gagge was almost dying so i stopped the car before on Idel the gagge was in the middel.

    i have rebuilded the engine a month ago and oil pump is new.
    now when I start the car the gagge is below quarter and when i try do drive it it goes to zero and Check Gagges comes on so Haw i can know that ther is a pressure in the system or not?

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    you can hook a mechanical pressure gauge up to it. I'd say most likely it's 1 of 2 things. Either your pressure sender on the back of the block is bad ( it's just behind the intake on the drivers side, cheap in the states) or whoever put your oil pump in pinched the o-ring on the pickup tube.

  3. #3
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,692

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    you can hook a mechanical pressure gauge up to it. I'd say most likely it's 1 of 2 things. Either your pressure sender on the back of the block is bad ( it's just behind the intake on the drivers side, cheap in the states) or whoever put your oil pump in pinched the o-ring on the pickup tube.
    happens all the time...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    11

    red
    1999

    Unhappy

    the pressure was fine since i had rebuild the engine and i"ve been driving the car for two weeks.
    this issue started yesterday

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    oil pressure problems

    Tap out your feed above the oil filter and check it with a mechanical oil pressure guage.

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    that pinched o-ring will usually show up immediately. I'm not sure how much those senders are over there but here they're only like $20 or so. I would think about replacing that and see what you have. I definitely wouldn't be driving it until you figure out what the issue is.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issue.. may be tune issue.. help?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2016, 03:17 PM
  2. pvc issue... vacuum leak....tune issue?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2016, 10:10 AM
  3. I cant believe what I saw yesterday...
    By Ramairgod84 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 18
    Last Post: 05-26-2010, 04:35 PM
  4. Help: tranny issue think it might be planetary issue
    By nerisls1 in forum Automatic Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2009, 10:32 PM
  5. Got a few yesterday
    By 01ws6er in forum Kill Stories
    Replies: 3
    Last Post: 04-19-2008, 12:17 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •