Results 1 to 3 of 3

Fuse/MAF Problem

This is a discussion on Fuse/MAF Problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; 2001 Camaro SS. My SES light came and here's the code. P0102 - Low input from MAF http://gearchatter.com/viewtopic9176...9429c067fbf6de Well I ...

  1. #1
    Junior Member SouthBLVD's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    NM
    Posts
    18

    Black
    2001 SS

    Fuse/MAF Problem

    2001 Camaro SS. My SES light came and here's the code.

    P0102 - Low input from MAF

    http://gearchatter.com/viewtopic9176...9429c067fbf6de

    Well I check the MAF, and the wires running from it. Everything seems to be fine. I couldn't figure out the problem.

    I looked at the fuses under the hood, and noticed the 20A fuse labeled (ENG SEN) was blown. I replaced the fuse, and turned the SES light off myself. It seemed to run fine after that.

    A little while later, I started my car, and SES light was back on. I checked the fuse and it was blown again!

    What would be causing the fuse to pop? Any help would be appriciated.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    austin
    Posts
    524

    Black/Black
    '00 Firebird WS6 T/A

    prob a short. You might want to replace your MAF, and if you want to upgrade I have a stock unit from a 2002 Z06 (screenless from factory and 85mm) you might be interested in and it comes with the pigtail... anyway, if you're interested pm me. I had a similar problem on my old v6 car and replaced the MAF and noticed it was fine after that, with a pickup in performance.

    On my car, I just eliminated the MAF altogether by removing the codes in HPTuners and setting fail freq to 0 - it's an auto so it shifts hard as hell now but the problem I was having, slipping at low torque loads like on the highway in cruise, is completely gone now so I'm going to keep away from MAFs (even a screened stocker was giving me problems btw).

  3. #3
    Junior Member SouthBLVD's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    NM
    Posts
    18

    Black
    2001 SS

    thanks, i found what was shorting it out, my o2 wire was touching a header, and it melted. I have the car running good now! yay

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1 amp fuse
    By jonnyman in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 12-22-2012, 06:14 PM
  2. fuse ????
    By z28_81 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 06-13-2010, 01:46 PM
  3. What is this fuse for ?
    By Speedy_Gonzales in forum External Engine
    Replies: 5
    Last Post: 02-20-2008, 07:46 PM
  4. Help Having a fuse problem
    By Adam_WS6_ in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 06-19-2007, 10:11 AM
  5. ENG SEN fuse
    By ss~zoso~ss in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 09-04-2005, 04:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •