Results 1 to 4 of 4

fuel pressure

This is a discussion on fuel pressure within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; HI I have 02 Tahoe 70000 mile 5.3 No service engine light works great but as soon I rebuilt my ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    USA
    Posts
    10

    Black
    2002 Tahoe

    fuel pressure

    HI I have 02 Tahoe 70000 mile 5.3 No service engine light works great but as soon I rebuilt my transmission I went got my truck from shop went to home now doesn't start I check fuel press is ok but as soon I start the engine slowly the fuel press Gage comes down and shut off the engine but when I bleed the gas from the press Gage the pressure goes up and truck works ok please can you help?

  2. #2
    Member sjgreen6's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Jefferson City, MO
    Posts
    476

    Navy Blue
    2002 Trans Am WS6 Conv

    First thing I would do would be to get underneath the truck and trace all of the fuel lines from the tank all the way to the front and back to ensure that none were crushed or crimped while the transmission was being removed and reinstalled. Many of times the lines that run near the transmission crossmember get knocked around and crushed if someone isn't being careful. Next would be to check your fuel filter, if it has not been changed I would definitely change it before looking at the fuel pump.

  3. #3
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    I agree with Steve and I would also put a gauge on the rail just to monitor the psi at the injectors. I know it's a crushed line but it may be another issue so monitor the pressure as well.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    USA
    Posts
    10

    Black
    2002 Tahoe

    A/C blower front vents

    Quote Originally Posted by 2002ssslp View Post
    I agree with Steve and I would also put a gauge on the rail just to monitor the psi at the injectors. I know it's a crushed line but it may be another issue so monitor the pressure as well.
    Thankyou from both of you the fuel pump was the problem I was lucky stops in my parking garage I changed and truck works great but one more think any one heard if they disconnect the battery terminals and after a while A/C system need to be programmed?
    because was working ok after replacing transmission my A/C blower works and cold but docent blow from front vents and I hear the vents keep moving only blow from top windshield any idea?please
    I checked maybe vacuum hose but mine docent have vacuum hose works with electronic

    - - - Updated - - -

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by sjgreen6 View Post
    First thing I would do would be to get underneath the truck and trace all of the fuel lines from the tank all the way to the front and back to ensure that none were crushed or crimped while the transmission was being removed and reinstalled. Many of times the lines that run near the transmission crossmember get knocked around and crushed if someone isn't being careful. Next would be to check your fuel filter, if it has not been changed I would definitely change it before looking at the fuel pump.
    Thankyou from both of you the fuel pump was the problem I was lucky stops in my parking garage I changed and truck works great but one more think any one heard if they disconnect the battery terminals and after a while A/C system need to be programmed?
    because was working ok after replacing transmission my A/C blower works and cold but docent blow from front vents and I hear the vents keep moving only blow from top windshield any idea?please
    I checked maybe vacuum hose but mine docent have vacuum hose works with electronic

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need Fuel Pressure specs for an '02 5.3 Flex Fuel
    By Fortune50 in forum GM Trucks
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2007, 09:18 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 10-02-2006, 07:23 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 04-01-2006, 04:59 PM
  4. Looking for gauges! nitrous pressure, fuel pressure!
    By texasss in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 10-29-2005, 10:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •