Results 1 to 14 of 14

Flasher?

This is a discussion on Flasher? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So my left turn signal stopped working today. It just stays lit up. The rear light stays on but the ...

  1. #1
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    Flasher?

    So my left turn signal stopped working today. It just stays lit up. The rear light stays on but the front wasnt. Ok burned out bulb. Wrong. I took the bulb out and inspected it then stuck it back in. Now it lights up when I turn the headlights on but when I turn the turn signal on it just stays lit up. No flashing.

  2. #2
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    Its prob the connector/pigtail at the front bulbs. Water gets in there, and corrodes all. Ive done three swaps in 6 years. You can get the pigtails with connectors included from the dealership.

  3. #3
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    I stuck a test light in the socket and one side it lit up and the other didn't. I'm guessing the grounded side won't light up with a test light

  4. #4
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by 01NavyBlueSLPSS View Post
    I stuck a test light in the socket and one side it lit up and the other didn't. I'm guessing the grounded side won't light up with a test light
    it will if you put the test light to positive. Does the sockets look good? Make sure they are clean and the bulbs as well. You can try check with the test light at the wires before the plug. If it works then you know the sockets are bad. Very common problems in our cars.

  5. #5
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    The connections looked great. The car hardly if ever sees rain. I don't wash it very often either, so the inside of the housing stays bone dry. It doesn't make sense that the light itself now works but turn signals won't. I guess I'll try cleaning it tomorrow after work. I hope it's not a broken wire or something

  6. #6
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by 01NavyBlueSLPSS View Post
    The connections looked great. The car hardly if ever sees rain. I don't wash it very often either, so the inside of the housing stays bone dry. It doesn't make sense that the light itself now works but turn signals won't. I guess I'll try cleaning it tomorrow after work. I hope it's not a broken wire or something
    does everything worked fine with the old flasher? why are you replacing it? it went bad? are the bulbs good? try this if you can: unplug the bulbs on the tailights and try it. If it works it sounds to me like the bulbs are too much for the flasher. which is kinda of rare for electronic flashers.

    if the flasher went bad did you replace the turn signal one? there are 2 of them. it still doesn't make sense unless you have an open wire. Connect the test light to ground and check the cables behind the socket. turn the parking lights on and check for light on test light. turn the siganl switch and check for a light with test light on the opposite cable.

  7. #7
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    I haven't replaced the flashed yet I'm trying to rule out possibilities. I'll try what you told me tomorrow and post results

  8. #8
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    every time that happens to me it has been a bad bulb.

  9. #9
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    Is it possible for a bulb to light up but still be "bad"

  10. #10
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Just guessing...flasher is bad under the dash.

  11. #11
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    Welp it was just the dang bulb. Whew! On another note, is there an easy way to remove the side marker light housing? I unbolted the two bolts but it won't budge. I'm guessing it's clipped. I want to put on some clear side markers since I think they look sweet on NBM cars.

  12. #12
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    I thought there was only one screw holding them on. On mine anyway. Unscrew, then, there is a plastic tab on the other side. Just pull the screw side out a little, then slide it. You could paint them to match your body, and then just pull the bulbs out. I vht'd mine, and removed the bulbs. They look sweet that way.

  13. #13
    Rice killa 01NavyBlueSLPSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    100

    Navy Blue Metallic
    01 Camaro SS M6

    Vht? Is it that vinyl tint tape?

  14. #14
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    No, a spray. You can get it at auto parts stores.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 SS flasher
    By silverado34 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2011, 05:23 AM
  2. slow blinkers, new flasher?
    By cardboardjedi in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 05-26-2011, 11:08 AM
  3. Help: flasher location
    By INFERNO T/A in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 09-05-2009, 09:23 AM
  4. Help: Need to replace flasher
    By egod in forum Firebird / WS6
    Replies: 5
    Last Post: 08-29-2008, 07:19 AM
  5. Flasher or socket?
    By Hurley711 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 06-10-2007, 02:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •