Results 1 to 11 of 11

Firebird won't start

This is a discussion on Firebird won't start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So my buddy has a 99 bird with a 3.8 A4, after market alarm. Lately it hasnt wanted to start, ...

  1. #1
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    Firebird won't start

    So my buddy has a 99 bird with a 3.8 A4, after market alarm.

    Lately it hasnt wanted to start, no response at all when he turns the key, he tries it a few times then it goes.

    But a few days ago it quit, theres no response from the key at all. if he puts it in the "on" position his dash lights up, gauges come on, all that stuff. but when he turns to crank, its like nothing happening, no attempts to turn over, no solenoid click. Hes had the starter, battery, and alternator tested, all fine. Its not throwing any ODBII codes either.

    My guess is that the factory anti theft is pissed off for some reason and is locking him out.

    any ideas?

  2. #2
    Senior Member jknelms's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Posts
    2,327

    Arctic White
    1999 Trans Am A4

    stupid question, but does the aftermarket alarm have a false start?

  3. #3
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    I have no idea, I dont think he knows much about the alarm, the previous owner installed it.

    Youre in Paris, were in Tyler, not too far away, like 100 miles

  4. #4
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Clean the key with alcohol and run it in a few times. Leave the car locked for a few hours then try it again.. then move this to the firebird section(mod..)


    Mine has done this before

  5. #5
    Junior Member Intimidator02SS's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    13

    Black
    2002 Camaro SS

    Your problem could also be with the ignition switch.

  6. #6
    Junior Member lloydb3's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Philly
    Age
    37
    Posts
    42

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    Is the security light on? I had this happen to my car. Disconnected the battery for five minutes and the car started right up.

  7. #7
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    check out the chip on the key, and also look at the ignition, the key hold might be worn out, and not letting the chip make contact.

  8. #8
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    that could be it. Im thinking its a problem with the ignition itself, we tried his regular key, and the spare, neither work. they both seem to be in good condition

  9. #9
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Disconnect the aftermarket alarm and start there. Aldo check/replace the starter relay if you haven't already done so.

  10. #10
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    Hes disconnected the alarm, i told him to unplug the battery overnight to reset the factory anti-theft...thatll work right?

  11. #11
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    It may, its a good start.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Firebird Dead/Won't start
    By Shamrox in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 02-15-2009, 09:29 AM
  2. 2000 Firebird v6 won't start -- Please help!!
    By jpinto in forum General Help
    Replies: 26
    Last Post: 11-17-2008, 09:02 PM
  3. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM
  5. Firebird will not start - HELP
    By Scotts SS in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2006, 09:22 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •