Results 1 to 11 of 11
Like Tree1Likes
  • 1 Post By raynor139

Exhaust question

This is a discussion on Exhaust question within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys, just purchased a 2000 z28 and someone has removed the cats, I was wondering how many are suppose ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    Exhaust question

    Hey guys, just purchased a 2000 z28 and someone has removed the cats, I was wondering how many are suppose to be on this car and I see two can shaped pipes right off the stock manifolds are these cats as well?

  2. #2
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,319

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    The cats came right off the manifold in a stock setup. You should have 2
    Mods - Lid, Skip Shift Eliminator, MGW shifter, UMI SFCs, Founders Lower Control Arms, Founders Panhard Bar, Founders Adj. Torque Arm, UMI Torque arm mount, MWC Drive shaft safety loop, KONI Yellows, Strano Springs, Strano Sway bars, UMI Upper and lower A Arms, 160 thermostat, TSP headers and TSP true duals Monster stage 2 clutch, racetronix fuel pump, Strange S60 rear axle and tune by Frost.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    What about the one under the passenger floor, I can tell there was one there, there is a tube welded in now, once I get a crazy idle only skip out of her the exhaust is going to be changed to Texas Speed.

  4. #4
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,319

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    They replaced or did something there but that's not a location for a cat

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    Strange my 97 SS had a cat there where the raised floor is.

  6. #6
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,319

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    Yeah on the 98-02 cars it was just a pipe that had been flattened out for clearance.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    Gotcha, well thanks brother for that info, the LS is new to me, but learning fast, just wish I could nail down my terrible idle in park or when coming to a stop, it shakes the whole car, but when you accelerate or Nader speed runs perfect.

  8. #8
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,319

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    Guess no codes or anything? Some times at speed you won't notice it. I had an issue with a misfire once where at idle it was there but at speed it was only noticeable at certain rpms. The misfire shook the whole car. Almost felt like it would shake itself apart. Turns out water was in the computer.
    Zman2000 likes this.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    So how did you find this out and what did you do to fix it?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Piedmont SC
    Posts
    12

    White
    2000 Z28

    No no codes, weird thing is, I've tried to purposely set codes by unplugging the MAFand the IAC and the ATS. It will not set a code for nothing, the light does work because when I turn the ignition on it lghts up.

  11. #11
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,319

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    I finally gave up and took it to a mechanic. It took him a few days of troubleshooting to figure out why but it was at least throwing a code at times

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Exhaust question
    By 1998 T/A in forum External Engine
    Replies: 15
    Last Post: 05-18-2014, 06:38 PM
  2. Yet another exhaust question
    By Spikito in forum Camaro / SS
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2010, 05:12 PM
  3. Question: exhaust question
    By screamindemon in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-2009, 06:23 AM
  4. Exhaust question?
    By fast enough Z28 in forum External Engine
    Replies: 5
    Last Post: 07-30-2008, 10:58 AM
  5. LT1 Exhaust question
    By quikws6TA in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 06-17-2006, 08:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •