Results 1 to 9 of 9

exhaust popping

This is a discussion on exhaust popping within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; recently after coming to a stop or slowing down i get some backfire (popping) in through the exhaust. this only ...

  1. #1
    Member bobbyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    austin
    Posts
    143

    exhaust popping

    recently after coming to a stop or slowing down i get some backfire (popping) in through the exhaust. this only happens when either im stopping, going slow or slowing down. doesn't do it all the time but it does do it.

    what can be causes for this? I checked the plug wires to make sure they weren't touching the headers and they were not touching them at all. I also took all of them out and checked them. put them back and at same time checked the spark plugs to make sure they were tight and not lose.

    what else should I check? could it just be bad gas? im going to run a bottle of fuel injector cleaner.

    i also did notice that after i checked the plug wires it seem to run a little better though.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ohio
    Age
    31
    Posts
    73

    White
    2001 Z28

    Is the car tuned? Also did you remove any air or egr?

  3. #3
    Member bobbyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    austin
    Posts
    143
    Quote Originally Posted by 01A4Z28 View Post
    Is the car tuned? Also did you remove any air or egr?
    yea the car was tuned awhile back. i did remove the air on it. but i blocked the headers with some plates. i will double check to make sure that they didnt come lose.
    the egr was completely removed before i bough the car.

    forgot to mention that the only codes I have are the ones for the air. 410,412 and 418. i also removed the fuse for the air pump.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ohio
    Age
    31
    Posts
    73

    White
    2001 Z28

    I'd def check the block off plates not sure how much of an issue that really would be but its a start

  5. #5
    Member bobbyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    austin
    Posts
    143
    Quote Originally Posted by 01A4Z28 View Post
    I'd def check the block off plates not sure how much of an issue that really would be but its a start
    yea i will check this tomorrow morning. hopefully that's the problem. if it they somehow came lose because this just started to happen about 3 days ago and the block off plates have been there since like 8months ago.

  6. #6
    Member bobbyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    austin
    Posts
    143
    well i checked the air blocks and they were a little loose to i tighten up.

    anyways today I drove on the hwy and when i was at about 45-60 I could hear the exhaust note change and the car sounded like it was lossing power and more popping during those speeds.

    no ses light. i checked the spark plugs, wires and coils and they are good. all the coils were sparking.

    what else should i check? can it be a fuel issue? like bad gas? filter? pump?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Central Wisconsin
    Posts
    30

    Pewter Metallic
    1999 Trans Am

    I have kinda the same issue with mine but its only when you let off the gas sometimes and the air and EGR are stock. But it seems to run good.

  8. #8
    Member bobbyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    austin
    Posts
    143
    Quote Originally Posted by TheShadow View Post
    I have kinda the same issue with mine but its only when you let off the gas sometimes and the air and EGR are stock. But it seems to run good.
    possibly your egr since you still have it?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Central Wisconsin
    Posts
    30

    Pewter Metallic
    1999 Trans Am

    I'll check it out when I get it out of storage for the summer.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Popping???
    By Fade2Black in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 11-17-2007, 03:10 PM
  2. 1997 lt1 missing at idle and popping from exhaust help please
    By 30thcamaroz28 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2007, 12:27 PM
  3. Popping out of gear?
    By INeedLS1 in forum Manual Transmission
    Replies: 13
    Last Post: 02-17-2007, 06:59 AM
  4. popping sound
    By CYCLONE GREY GTO in forum GTO
    Replies: 1
    Last Post: 10-04-2006, 03:53 AM
  5. 2000 T/A exhaust popping??
    By danman in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-23-2006, 05:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •