Results 1 to 12 of 12

EVAP Code

This is a discussion on EVAP Code within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Does this self clear after you fix the problem or do you have to get a reader or remove battery ...

  1. #1
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    EVAP Code

    Does this self clear after you fix the problem or do you have to get a reader or remove battery negative cable to delete the code ?

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I would have to look it up. Most will self-clear after so many starts or run cycles.

  3. #3
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    It's the code that usually means the gas cap is not sealing proper.

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    If you don't have OBD inspections, disconnect the battery for 10 seconds.

  5. #5
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    that's usually a small leak detected P0442.......should clear after 3 ignition cycles.

  6. #6
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    A small leak is usually a return line on top of the tank. No danger and it will not effect the engine, it is just an EPA thing.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  7. #7
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Thx

  8. #8
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Forget to tighten your gas cap after your last fill-up, Scott?
    2001 Chevy Camaro Z28 A4
    SLP cold air intake/lid, SLP smooth bellow, Pacesetter LT's, ORY, Magnaflow exhaust, BMR STB, adjustable Panhard rod, SFC's, LCA's, 1LE sway bars, cross-drilled rotors

  9. #9
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    No the cap cracked and had to get a replacement. I thought the code would go away after a few starts and miles but nothing yet.

  10. #10
    Senior Member 1MileCrash's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Wisconsin Rapids, WI
    Posts
    2,851

    Black
    1999 Z/28 M6

    Disconnect your battery for 30 min...resets the ecm to factory tables and clears the codes in the short term memory bank. Hook it back up and drive. If the issue is still present the light will come back on. For the light to clear itself it can take up to 50 keystarts.
    1999 Z/28

    M6 w/ Hurst shifter and SLP skip shift eliminator, drilled rotors, Y3F package, SLP lid w/ K&N filter, VFN fiberglass 2" cowl hood, TSP 1 3/4" headers & ORY

  11. #11
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Quote Originally Posted by SMWS6TA:2771341
    No the cap cracked and had to get a replacement. I thought the code would go away after a few starts and miles but nothing yet.
    I'm just busting your balls, man. Hope you get the issue resolved.

  12. #12
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    I know.....I did the battery disconnect and so far it's been off. I just hate resetting all my radio settings...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Evap Code
    By bigrondownhiller in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 05-03-2011, 04:33 PM
  2. Trouble Code P0440 EVAP ? ? ?
    By rschap1 in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 04-07-2011, 11:21 AM
  3. Evap and O2 heater Not Ready
    By NoTime in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2010, 06:00 PM
  4. location of evap canister??
    By Mr.Lee in forum External Engine
    Replies: 13
    Last Post: 08-07-2009, 12:06 AM
  5. evap solenoid
    By 06goat60 in forum GTO
    Replies: 16
    Last Post: 06-13-2009, 10:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •