Results 1 to 10 of 10

Engine vibration?

This is a discussion on Engine vibration? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Today I noticed that while I am in neutral, when I revv the motor to around 1200 rpms I get ...

  1. #1
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Engine vibration?

    Today I noticed that while I am in neutral, when I revv the motor to around 1200 rpms I get a real bad vibration. I don't notice it while driving or anything. It smoothes out after 1200 rpm and is not there under 1100 rpm. I took a video which I will post once I upload to photo bucket. It vibrates the steering wheel bad enough to see it on video. The possibilities seem to be motor mounts or crank shaft pulley or maybe clutch? Or is this normal engine harmonics? Mods are asp under drive pulley, spec stage II clutch and tune. Car has 79xxx miles. Any thoughts?

  2. #2
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Please post the video.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  3. #3
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    http://static.photobucket.com/player.swf?file=http://vid1283.photobucket.com/albums/a557/Fbodymadness/20130216_172318_zps0d0e261e.mp4

  4. #4
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Should also mention trans mount was replaced with oem not too long ago

  5. #5
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I was going to suggest you check your transmission mount. Not a bad idea to take a look at it even if it is new. I can't count the number of times I have had "new" parts fail after installation.

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Do you have headers in your car? Have you revved the car with the hood open to see if the engine is rocking more than usual?

  7. #7
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    No headers here, the engine is all stock except a tune and ud pulley, exhaust and intake. I have revved it with the hood up and it does move a bit.

  8. #8
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Wow

  9. #9
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    I have exactly the same vibration as on your video. Engine is stock besides the LS6 intake. I have poly motor mounts, no headers, the engine doesn't rock abnormal, the engine balancer looks good(no chunks of rubber missing), the transmission mount was replaced a long time ago but it looks good, U joints don't have any play. I'm not sure what could it be so it will be interesting to see. Car has 128k miles.

    I'm going to jack the tranny on the back a little to see the the mount is bad.

  10. #10
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Keep us posted. I can't see the vid on my laptop or my phone.


    extreme dimensions, driveshaft shop, harrop, hid(35watt/6k) lows, hurst, k&n, led fogs, maverick man, mishimoto, nitto, revshift, slp, stern st-1, smoked sidemarkers, whiteline poly radius rod bushings

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Puzzled by engine vibration
    By Thedub in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 12-05-2016, 09:31 AM
  2. Replies: 22
    Last Post: 01-15-2013, 06:28 AM
  3. vibration
    By shadowsnkx in forum Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2008, 07:14 PM
  4. Help: replaced clutch now have engine vibration
    By old power in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2008, 08:41 PM
  5. Vibration
    By RANSTRANSAM in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-08-2008, 12:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •