Results 1 to 5 of 5

Engine heating problem

This is a discussion on Engine heating problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have an 02 TA and was driving to school today and my engine started kicking in and out. I ...

  1. #1
    Junior Member young_gun_ws6's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hillsboro, OH
    Age
    33
    Posts
    6

    Black
    2002 WS6

    Engine heating problem

    I have an 02 TA and was driving to school today and my engine started kicking in and out. I had been driving for about 15 min and the temp gauge showed that the engine heat was on the peg below 100. So I started whatching it and after a while it would go to 210 then the check engine light would come on for a second and the temp would redline and immediatly go back to 210 then drop back below 100. It did this twice on the way to college (about a 25 min drive). The engine got worse as far as it kicking in and out, like there was a fuel problem or it was missing. I have no Idea what is wrong with it, any guesses would be great. I'm stuck here at college until I figure out if it is going to be alright to drive.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    I'd check the ECT sensor/wiring/connector on the drivers side head by cyl#1. If the wiring and connector look OK replace the sensor - it's easy to do and not expensive. Check engine (SES) light or check gauges light came on? See if you're getting an ECT sensor code.

  3. #3
    Junior Member young_gun_ws6's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hillsboro, OH
    Age
    33
    Posts
    6

    Black
    2002 WS6

    Actually I got in it and drove it again, it wasn't the ses light but the check gauges light. Now a new problem has formed, it is idealing anywhere from 1500-2000. Thanks for the help.

  4. #4
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    it sounds very likely that a sensor might be having issues ie still oppareting with in set limits but throwing the comupter off, could possibly be the maf sensor but my knowledge so far on trouble shooting these motors is limited.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    The PCM uses the input from the ECT sensor for several things...and the gauge gets it's reading from the PCM via the ECT...I'd replace the sensor. Thinking you should be throwing an ECT code too?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: ls3 heating problem (corvette 2009 with supercharger)
    By tomy in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 11-05-2015, 06:40 PM
  2. Question: engine problem?
    By reaper ws6 in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 11-11-2011, 12:00 PM
  3. over heating problem
    By 95Fyrebyrd in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 03-15-2008, 11:37 AM
  4. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  5. engine problem need help
    By r98vortect/a in forum LT1
    Replies: 4
    Last Post: 06-25-2006, 04:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •