Results 1 to 5 of 5

engine cutting out in low rpms

This is a discussion on engine cutting out in low rpms within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; okay im fed up with sudden engine problems.... my car cuts out at low rpms, and idles funny, and runs ...

  1. #1
    Junior Member harri_z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Texas
    Posts
    87

    pewter
    02' z28 camaro

    engine cutting out in low rpms

    okay im fed up with sudden engine problems.... my car cuts out at low rpms, and idles funny, and runs like shit, any pointers?

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    how many miles on it? Mods? Anything else unusual going on? That's a pretty vague description. Could be plugs and wires, when was your last tune up? Could be O2 sensors....could be several things. If the plugs and wires have a bunch of miles on them I would probably start there.

  3. #3
    Junior Member harri_z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Texas
    Posts
    87

    pewter
    02' z28 camaro

    just changed the plugs and wires, accept for the last 3 plugs on the passenger side. im taking it in to get tune and the last 3 plugs on. i have headers, y-pipe no cats, slp lid and k&n filter, i was stupid and took the screen out of the maf... bad mistake. when i take of from a start, it cuts out like a misfire... ad when i slow down and pull to a stop the engine idles at about 400-500 rpms, and it is very rough.

  4. #4
    Member emoFTW's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Oklahoma
    Posts
    321

    black
    99 Z28

    its the maf, my brothers ws6 had the same problem. he still had a screen on his though. all he did was clean it and it was better. you might think about getting a used maf and trying it.

  5. #5
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    If it's running like that, you should have some codes popping up, go get them diagnosed at the nearest Autozone and tell us what you come up with. My bet would be O2 sensors, as I just replaced the second one in 6 months Sunday, and my car was acting the same way, plus backfiring like crazy when I let off the gas in gear (M6)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine whines when rpms increase.
    By Mtrhd329 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 09-17-2012, 03:20 PM
  2. Clutch slipping at low engine rpms on the highway
    By Snikker in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 05-07-2011, 02:09 PM
  3. Clutch slipping at low engine rpms
    By Snikker in forum Manual Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2011, 11:27 AM
  4. Help: engine rpms drop very low when coming to a stop
    By harri_z28 in forum General Help
    Replies: 17
    Last Post: 09-05-2009, 04:09 AM
  5. Question: engine running at high rpms
    By ponyeater123 in forum GTO
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2008, 10:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •