Results 1 to 3 of 3

Electrical stupidy issues

This is a discussion on Electrical stupidy issues within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; well maybe you guys can help me out here... cars been running fine until just recently. I kicked on my ...

  1. #1
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    29
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    Electrical stupidy issues

    well maybe you guys can help me out here... cars been running fine until just recently. I kicked on my a/c for the first time this year and it knocked my voltage down to about 11-12 volts and boged the whole car and gave it a miss at idle.... about a week before the car threw a P0300 Random Multiple Cylinder Missfire (dunno if thats related or just a stupid quenceadence) but at any rate i cleared it and it went away with no return... Now everytime i turn on the a/c though the voltage drags down and it will miss... i have 3 ideas... first and obvious, i think my altenator may be about to take a dump (i also had a battery crap out about a month before this). Second someone told me theres a sensor that has something to do with rather the compressor increases the alternator output while the a/c is on. and my third and most feared is my opti is gonna take a dump on me here soon... anyone that can help would be greatly appriecieated

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Diego
    Posts
    177

    Red
    2002 T/A

    Your A/C compressor could be starting to seize also. This can slow the motor down slightly at idle.

  3. #3
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    29
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    i should note the a/c is working just fine... blowing cold... just affects the idle so i doubt its the compressor itself...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Electrical Exhaust Cutout or Loudmouth??? on my SS
    By showtimesteele99SS in forum Camaro / SS
    Replies: 10
    Last Post: 04-18-2007, 07:50 PM
  2. Ground clearance issues when lowered with 3pt SLP SFCs
    By MechanicalMehem in forum Suspension and Handling
    Replies: 1
    Last Post: 03-06-2007, 06:07 AM
  3. Three transmissions later = electrical problems ???
    By t-topsonline in forum Automatic Transmission
    Replies: 7
    Last Post: 02-21-2007, 11:13 PM
  4. National Dragster 17 Issues From 1974 1975 & 1978
    By xlcrmoemoney in forum General Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 12-15-2006, 09:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •