Results 1 to 4 of 4

Electric Fan

This is a discussion on Electric Fan within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; How many speeds are there on the radiator fans? I thought there were 3 modes...one fan...two... then the two at ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas
    Posts
    24

    Black
    2002 Z28

    Electric Fan

    How many speeds are there on the radiator fans? I thought there were 3 modes...one fan...two... then the two at high speed. I dont think my high speed is working although both fans do work. When I turn on the AC I cant tell any difference in the fan speed. Should I? If so what would cause it to not go into high when the AC is on?

    Any help appreciated....Thanks

  2. #2
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,525

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    There are only two speeds.
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas
    Posts
    24

    Black
    2002 Z28

    Yes

    Yes....two speeds.....mine only runs at one speed. What would cause it to not run any faster with the AC on?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Saw your post this AM and I have LEDs wired to my fan switch and had to run some errands...65 and light rain here. Turned AC on, got low speed fans only, AC off - fans went off a few seconds later. Waited for low speed fan light to come on - turned AC back on...just low speed fans again. I have my fan temps set at 184/175 and 194/185 with a 160 tstat. So I'm thinking you need to be a certain temp to get the high speed fans. It was 87 here a couple days ago and my high speed fans were running.
    Last edited by 2001NBMZ28; 03-23-2006 at 08:40 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •