Results 1 to 16 of 16

E Brake light.

This is a discussion on E Brake light. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My alternator went out on my car about a mouth ago changed it. and since then my dash lights have ...

  1. #1
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    E Brake light.

    My alternator went out on my car about a mouth ago changed it. and since then my dash lights have been messed up my BRAKE light and service light. i cant figure it out any help plz.

  2. #2
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    How is the battery voltage?

  3. #3
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    good i guess not low.

  4. #4
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Do you have a voltmeter? I would have the battery load tested. Also check all your connections at the battery for corrosion.

  5. #5
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    ya i will test it in a few mins thanks brb

  6. #6
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    11.5 not running and 14.3 running

  7. #7
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    this all started after a bad alternator. the car deaded once before i knew the alt was bad. it left me on the side of road one night.

  8. #8
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    think maybe when alt messed up the batt too.

  9. #9
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    11.5 is too low. It was the weak battery that probably killed the alternator. With the cold weather it will make it a little worse. Put in a new battery and make sure the connections are clean and you should be all fixed up.

  10. #10
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    that why my lights are doing that?

  11. #11
    Millennium Falcon mpfranks's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Akron, Oh
    Posts
    689

    Red
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by bigrondownhiller View Post
    11.5 is too low. It was the weak battery that probably killed the alternator. With the cold weather it will make it a little worse. Put in a new battery and make sure the connections are clean and you should be all fixed up.
    that is not too low. is your battery light on? just go to somewhere and have a load test run on it. if during a load it goes below 9.6v then you need a new battery. if not then youre good. and honestly if your car starts everytime is prob fine.

    and it works the other way, a weak alternator will kill a battery. if your alternator is good it will keep your battery charged. if your battery is already weak and your alternator goes, the car will drain the rest of its life. and there is nothing to recharge it, so them you might need a new battery. but like i said, just have a load test run on it, its the only way to really test a battery.

    your brake light will come on too if your fluid is low. might me totally unrelated... maybe something else with the service light too. dont see how that would be realted to a battery.
    Last edited by mpfranks; 02-04-2009 at 04:01 PM.

  12. #12
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    got me idk. any other ideas i will check fluid later.

  13. #13
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    well was not brake fluid

  14. #14
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    any other guesses?

  15. #15
    Millennium Falcon mpfranks's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Akron, Oh
    Posts
    689

    Red
    2000 Trans Am WS.6

    is it the check engine light? if so, see what code its throwing

  16. #16
    Member bballking_2007's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mo
    Posts
    239

    Black
    2000 Trans am ls1

    thats the problem it aint throwing any codes. none. so no one around here knows the problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Parking Brake "Brake" light not turning on
    By Questioner in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 11-05-2015, 07:52 AM
  2. Help: Where can I get a third brake light ?
    By SmokinSS in forum Firebird / WS6
    Replies: 7
    Last Post: 03-09-2013, 01:37 PM
  3. Help: Brake Light
    By str8poolbanger in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-19-2010, 08:42 AM
  4. Third Brake Light
    By the_furnace in forum Domestics and Foreigns
    Replies: 5
    Last Post: 06-11-2008, 06:01 PM
  5. FS 3rd brake light
    By Scanlamp in forum Rocky Mountain Members
    Replies: 1
    Last Post: 08-09-2007, 11:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •