Results 1 to 11 of 11

Dont know what this could be

This is a discussion on Dont know what this could be within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; When I painted my calipers awhile back, I noticed my rear bump stops are crumbling. I am getting new wheels ...

  1. #1
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Dont know what this could be

    When I painted my calipers awhile back, I noticed my rear bump stops are crumbling. I am getting new wheels and tires after the first of the year so I was going to replace them then. Thats one thing.

    Second, about 3 years ago, every time I would get on it a little bit I would hear a clunk. Went to the exhaust shop and they put another piece to tighten it up and it helped.

    Recently, I have noticed the same noise but in a different location. It has happened 3 times when starting my car cold in the mornings (sounds like something is settling into place). Also, the noise happens when I am cruising and let off the gas (about a second later the noise happens again). This does not happen every day or everytime. I have not gotten on it and heard this noise Only during the times I stated above What could this be?
    Suspension: Lower control arms (Spohn), Drive shaft safety loop, Torque arm (Edlebrock), Strut tower brace, Panhard Bar (BMR)

    Under the Hood: Smooth bellows, Lid, Catch can, LT Headers, ORY, AIR/EGR delete, Poly engine/transmission mounts,

    Exterior: Painted brake calipers (Red), Halo “Spyder” Headlights w/matching parking/turn signals (Black)

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Bump stops can be replaced. I'll send a PM with a direct link.

    Hard to say about the 2nd thing, it could be anything from suspension to U joints on the drive shaft.

    Are you able to get the car up in the air?

    If so start with the exhaust following it and see if anything is loose.

    Next the torque arm. Check the bolt that connects it to the tail cone. If loose it can make those sounds.

    Next check the drive shaft, look at the U joints for excess play.

    Other then that I can't think of anything else that could help with out being next to the car.

  3. #3
    Member WS6SP33D's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    QuarterMile, KY
    Posts
    308

    Red w/ silver Stripes
    2000 WS6 6 Speed

    Im going to take a guess and say it is the over the axle pipe. I have had to fix so many of theses at the shop. With the travel of the suspension of the car it allows the car and exhaust to move with the rear end still, as you get of it, hit bump or what ever it make a noise/clunk. Which usually sounds loud because of the location and the lack of insulation in the car..

  4. #4
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Could it be the bump stops being so shitty? There is barely any left. So, could it be that something is hitting there and causing the sound? If that, then why would I hear it SOMETIMES when i start it from cold? Sucks to buy stuff out here cause you have to order everything and shipping to hawaii isnt nice. no matter what it is

  5. #5
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Yes it could be the cause.

    When you say you hear it on start up, does it come from the same location or different?


    And just how cold does Hawaii gets?

  6. #6
    Member FMBL's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    NRH, TX
    Posts
    161

    White
    1998 Z28

    When ours did that it was the tranny mount. Changing it made a world of difference.

  7. #7
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    I've been told by others hear that the tranny mount is the one mount not to go poly on. Poly transfers more vibrations then the stock mount.


    Did you notice this or the opposite?

  8. #8
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Yes it could be the cause.

    When you say you hear it on start up, does it come from the same location or different?


    And just how cold does Hawaii gets?
    Same location. Coldest it has gotten inthe last 6 years that i have been here, high 60's. Lately, low 70's at night and early morning

  9. #9
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    I've been told by others hear that the tranny mount is the one mount not to go poly on. Poly transfers more vibrations then the stock mount.


    Did you notice this or the opposite?
    I have poly trans and motor mounts. Yes I did notice more vibrations but thats not what I am describing at all

  10. #10
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    If it were the poly trans mount, why would it happen a year after installing?

  11. #11
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Or i should say, could/why would it happen a year later

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I dont get it
    By Sarge in forum Almost Anything Goes
    Replies: 32
    Last Post: 09-06-2009, 07:56 AM
  2. Dont get it
    By karpetcm in forum Kill Stories
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-2009, 02:20 PM
  3. HI im new and dont know what to do?
    By bardo in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-2006, 11:52 PM
  4. i dont know why they even try?
    By 440 rwhp trans am in forum Kill Stories
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2006, 02:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •