Results 1 to 9 of 9

Did headers and now "ABS INOP"?

This is a discussion on Did headers and now "ABS INOP"? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I'm not sure what happened but I did my headers this weekend and all went good with that, she sounds ...

  1. #1
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Did headers and now "ABS INOP"?

    I'm not sure what happened but I did my headers this weekend and all went good with that, she sounds mean as hell! Anyways I got rid of the egr and air deal and when I was all done, I went for a cruise with open headers and I noticed my ABS INOP light was on so I got back home and connected the y and the full exhaust and the ABS INOP light was still on and is still on... anybody know what I did to trigger the ABS INOP light?

  2. #2
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Bumpy bump! Also forgot to say I also got rid of all the a/c stuff as well

  3. #3
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    did you leave a front wheel speed sensor unplugged?

  4. #4
    Member Benner's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Delaware, OH
    Age
    30
    Posts
    946

    Pewter
    2001 GrandPrix GTP

    Sounds like a wire got pulled or disconnected somewhere. Recheck the connections.

  5. #5
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Quote Originally Posted by Cutlass View Post
    did you leave a front wheel speed sensor unplugged?
    I don't think I pulled those sensors

  6. #6
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    did you lower the engine cradle at all and maybe stretched/broke a wheel speed sensor wire harness or ABS module harness?

  7. #7
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    did you run the car in gear on the stands and how far did you drive it? The reason I ask is it'll toss that light if you run it in gear on stands but the light should reset fairly quickly. If you didn't then I would go with these guys or I would maybe look around the abs block and make sure you didn't break a plug over there or something like that.

  8. #8
    Awesome member Bad Co.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Texas
    Age
    34
    Posts
    56

    Green
    1994 Z28

    my car is doing something similar. My abs inop light come on only when it rains. My mech. dropped the k-member to install my heads and cam.

  9. #9
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Quote Originally Posted by Cutlass View Post
    did you lower the engine cradle at all and maybe stretched/broke a wheel speed sensor wire harness or ABS module harness?
    Nope I didn't lower the cradle but ill check the wheel speed sensors and stuff

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    did you run the car in gear on the stands and how far did you drive it? The reason I ask is it'll toss that light if you run it in gear on stands but the light should reset fairly quickly. If you didn't then I would go with these guys or I would maybe look around the abs block and make sure you didn't break a plug over there or something like that.
    I only turned the car on when it was on stands with all four wheels off the ground but I didn't put it in gear and I drove it about maybe 1 mile, I just went to the corner store to show off my super loud car to my friend and his 98 cobra and to Z28_Princess too lol and yea ill check the sensors

    Maybe its just a coincidence that it went off just now I might've knocked something around the abs deal when I was fidgetting with the header or on the other side with the a/c stuff hmmmmm

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. "TCS OFF" "ABS INOP" lights come one for no reason...?
    By barberjd in forum Firebird / WS6
    Replies: 35
    Last Post: 04-06-2011, 08:55 PM
  2. eBay "Option Racing" Headers review
    By JoshieDoom in forum Parts Review
    Replies: 249
    Last Post: 08-19-2010, 01:33 PM
  3. ABS INOP and ASR OFF light on dash after new 9"
    By 35th-ANV-SS in forum Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 08-19-2009, 10:14 AM
  4. Bassani Headers with cats and "X" pipe
    By Deneau Valteau in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2007, 06:48 AM
  5. "shorty headers" ot "manifolds"?
    By carls02tafirehawk in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2006, 01:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •