Results 1 to 4 of 4

Dashboard brake light stopped working

This is a discussion on Dashboard brake light stopped working within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; A couple of days ago, I noticed that I could not open the hatch with the car in neutral and ...

  1. #1
    Junior Member chuckstop00's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Milford, MA
    Posts
    68

    Black
    2000 Firebird Formula

    Dashboard brake light stopped working

    A couple of days ago, I noticed that I could not open the hatch with the
    car in neutral and running, but with the parking brake set, always used to.
    Then I also happened to notice that when I set the parking brake, the
    "brake" light on the dashboard doesn't light up like it used to. I recently
    had oil/filter change and passenger side cat done at dealer (cat was under
    warranty!). Any one ever had this happen? Any ideas? I will look for wires
    that are burnt or disconnected once it gets a little warmer outside, but
    if someone could let me know what to look for, it would be appreciated!

  2. #2
    i f*****g hate rice adam0321's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    north carolina
    Age
    35
    Posts
    482

    black
    1999 ws6 trans-am

    i have the exact same problem with my 99ta. I have no clue what is wrong. if you find out please let me know and I will do the same for you.

  3. #3
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    Theres a small clip/switch at the base of the ebrake handle. Its copper with a single wire connector to it. When the handle is up it allows the copper switch to seperate and activate the light. When its put down it pushes the copper pieces together to complete the circuit and turn the "Brake" light off.
    So try these,
    1. Make sure the connector is still on the switch pin at the base of the handle.
    2. Make sure the wire has continuity and hasnt been damaged .
    3. Check the switch and make sure the 2 copper pieces of the switch didnt brake.
    Good luck!

  4. #4
    i f*****g hate rice adam0321's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    north carolina
    Age
    35
    Posts
    482

    black
    1999 ws6 trans-am

    i was changing the shifter and thermostat today. I noticed the wire you are talking about. I pushed it in all the way and also had the batt discontecetd. one of those fixed the problem. thanks for the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: HELP!!! ABS and ASR Stopped Working!!!
    By NastySS in forum General Help
    Replies: 23
    Last Post: 06-14-2012, 06:52 AM
  2. brake light and blinker arent working?
    By mikey gavin in forum Firebird / WS6
    Replies: 24
    Last Post: 06-25-2011, 02:23 PM
  3. wtf? gas gauge stopped working
    By third_shift|studios in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 12-22-2007, 07:48 PM
  4. alarm stopped working
    By blky2kd in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 07-18-2006, 01:42 PM
  5. All-Light Mod Stopped Working
    By '99 SLP#24 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 11-10-2005, 02:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •