Results 1 to 11 of 11

cutting out

This is a discussion on cutting out within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; my 02 35thle seems to be missing or cutting out at idle speeds; and also when going to give it ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    cutting out

    my 02 35thle seems to be missing or cutting out at idle speeds; and also when going to give it gas at low speeds it feels choppy and then it smoothes out. thanks for your help great site.

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Is it throwing any codes? If so, post them up or check the code list under the "General Help" stickies.

    Otherwise, the first thing I would do is clean your MAF and IAC. You can buy a specialized MAF cleaner made by CRC at just about any parts store. If you utilize an oiled cotton gauze air filter (ie. K&N) they are known to contamintate the MAF sensor wires and cause problems. Let us know what you find.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    no check engine lights have come on yet.. the last time i cleaned the maf was late june 2009. im going out now to see if it drives anybetter. maybe the problem is from it sitting all winter ive only driven it 3 times since out of storage..

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    yeah maybe you should run through a tank of gas and get some fresh gas in there.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    filled it up yesterday suncoco 94 octane; almost halftank now still is choppy same symptons....

  6. #6
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Still no codes? How about a vacuum leak -- maybe the PCV system where it plugs into the intake?

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    Still no codes? How about a vacuum leak -- maybe the PCV system where it plugs into the intake?
    didn't scan for any codes.. hopefully tommrow after work i can get that done.

  8. #8
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by charlesss View Post
    didn't scan for any codes.. hopefully tommrow after work i can get that done.
    Is the SES light on?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    Is the SES light on?
    no SES light

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    hooked the scanner to it today... no codes whatsoever my mechaninc is saying it could be a bad plug... he also said try some fuel injector cleaner..

  11. #11
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    canada
    Posts
    115

    bright rally red
    2002 ss 35th

    hooked the scanner again today and got misfire cylinder# 2... i think the code was something like p0302... took the wire off tested for resiatiance took the plug out it looked like it had a lot of carbon deposit on it cleaned it put it back in the car ran alot better.. also checked for fuel pressure it was between 58-60.. so now where going to change all the plugs.. i just had the plugs changed not even a year ago and there already bad..
    Last edited by charlesss; 05-20-2010 at 12:10 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 TA .....Cutting up whole car
    By chadk in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 35
    Last Post: 11-10-2008, 11:46 AM
  2. cutting out ?
    By boofthese in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-10-2008, 06:33 PM
  3. cutting out the cat?
    By ATCharming in forum External Engine
    Replies: 8
    Last Post: 03-27-2007, 11:56 AM
  4. Cutting Out
    By nmhellraiser in forum Internal Engine
    Replies: 7
    Last Post: 03-11-2007, 11:22 AM
  5. car cutting off
    By iceman504 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 12-15-2006, 06:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •