Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 42

Could this be a computer issue?

This is a discussion on Could this be a computer issue? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; UPDATE Took it to the dealer and they said there isn't anything they can do for me because it's modified. ...

  1. #21
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    UPDATE

    Took it to the dealer and they said there isn't anything they can do for me because it's modified. Apparently it's an insurance thing and they don't want the liability. Looks like I have to take it to a tuner.

  2. #22
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    I would say the tune could.be the problem since I have idle issues after my cam install. We are still tuning and working the bugs out. Also my car will hesitate when cruising at 60 to 70 for a while which is around 2500 rpm. Still have some fine tuning left but it.sounds like.you maybe having the same problems. Maybe they never got.the tune exactly right. I mean at wot my car tears down the road but at idle.it.is.rough and.a.little.rich and stumbles at low.acceleration, had done it occasionally at other speeds but.same.rpm range all the time. I.do have a bigger cam so I know I lost some low end torque but the stumble Isn't from it. When I get back to tuning it I will see what we adjust and it may give you a place to start.
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  3. #23
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    shot a PM to tampatunning they are kinda local at least in FL. The only one that I know that works with LS1's is Next Level Performance in Altamonte Springs. Tampa tunning can maybe recommend a Orlando local one if they are too far for you.

  4. #24
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    I emailed Vinci and they are at a trade show and told me to contact Next Level but they aren't answering the phone. I need to have this thing towed right now as it is sitting in a parking lot in a shopping center and isn't drivable.

  5. #25
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by DIGI View Post
    I emailed Vinci and they are at a trade show and told me to contact Next Level but they aren't answering the phone. I need to have this thing towed right now as it is sitting in a parking lot in a shopping center and isn't drivable.
    is the car cranking or it just stalls? you still getting the same SES codes?
    Last edited by JayTA98; 12-08-2010 at 04:54 PM.

  6. #26
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    The car fires right up then starts to idle rough while going up and down a few hundred rpm and then stalls. If I hit the gas while its doing this the rpms go down immediately and then a couple seconds later the rpms respond. It's completely un-drivable.

  7. #27
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Sounds like your MAF. Maybe it's on the way out. I know when mine acted up, my car would stumble on accel, but would go back to normal when I let off the gas. Have you checked the connection at the MAF to make sure everything is secure? Also, check the intake elbow as it could have worked it's way loose from the throttlebody. You don't want to spend money for a tow/labor for a simple can of MAF cleaner.

  8. #28
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    The car was throwing the same codes but I'm not sure now as I don't have a scanner..it was my friends.

    The maf was cleaned with with actual maf cleaner not electrical parts cleaner like I said before. The car doesn't run any better when the maf is unplugged so I'm thinking it should be good but who knows.

  9. #29
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by DIGI View Post
    The car was throwing the same codes but I'm not sure now as I don't have a scanner..it was my friends.

    The maf was cleaned with with actual maf cleaner not electrical parts cleaner like I said before. The car doesn't run any better when the maf is unplugged so I'm thinking it should be good but who knows.
    hey man in what shopping center is your vehicle at? I have a scanner and if you haven't towed yet I can meet you there and swap your MAF in my vehicle and see if it causes problems. Let me know.
    Last edited by JayTA98; 12-09-2010 at 09:09 AM.

  10. #30
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    If you unplug the MAF it should force the computer into speed density mode. Airflow will then be estimated by the MAP and RPM data. The fact that this does not change anything means that the MAF is probably not the culprit. The misfire and codes you posted really suggest a possible fueling issue -- as has already been mentioned.

  11. #31
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    Its like 2 miles from my house on OBT. Its the shopping center with logans roadhouse and fifth third bank. Its across from state farm and is right before gatorland.

  12. #32
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    And are the O2 wires clear of the exhaust system? A wire could have rubbed against the hot exhaust and arced.

    Have you checked your fuel injector fuse? I can't remember if it's in the fuse block under the hood, or in the car.

  13. #33
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    And are the O2 wires clear of the exhaust system? A wire could have rubbed against the hot exhaust and arced.

    Have you checked your fuel injector fuse? I can't remember if it's in the fuse block under the hood, or in the car.
    The o2 wires should be good since they were just replaced.

    Didn't check the injector fuse but I will now.

  14. #34
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    OK. Let us know.

  15. #35
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    UPDATE

    The car has been at the tuner for 5 days now and they can't figure what is wrong with it. They said they were going to try another ecu and see if that's it. This is getting depressing.

  16. #36
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by DIGI View Post
    UPDATE

    The car has been at the tuner for 5 days now and they can't figure what is wrong with it. They said they were going to try another ecu and see if that's it. This is getting depressing.
    that sucks. Hoepfully it's not an internal engine issue. keep us posted.

  17. #37
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    Tuner just called..said they switched out the computer and it solved the problem. They are going to put a new one in and transfer the tune. Is gonna cost about $650 plus tax.

  18. #38
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Damm thats sucks big time. I will tell you to buy the PCM and have Frost or Tampatuning copy the tune but you will have to spend more money on towing the car, PCM and shipping. It will probably end up close to that. Do they give you any kind of warranty with the new PCM?

  19. #39
    Junior Member DIGI's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    18

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS

    All is well now

    Went to pick up the car yesterday and put it on the dyno while I was there. It was running a little lean at first so they did a couple tweaks. The car is running like a champ. 368/360. I am as happy as a clam (whatever that means)

    Jay- I meant to ask about the warranty but forgot. The receipt says its whatever the manufacturer offers.

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=1KtDL3XFOYE&feature=player_profilepage[/ame]

  20. #40
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,692

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    glad to hear the problem is solved...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issue.. may be tune issue.. help?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2016, 03:17 PM
  2. pvc issue... vacuum leak....tune issue?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2016, 10:10 AM
  3. Help: 95 Formula: Alternator, computer or wiring issue?
    By SLPFirehawk in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 12-01-2013, 06:33 AM
  4. Question: truck computer versus car computer
    By BBCCarguy in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 11-03-2011, 09:47 AM
  5. Replies: 10
    Last Post: 10-29-2007, 04:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •