Results 1 to 11 of 11

cooling fans aren't working

This is a discussion on cooling fans aren't working within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ive got a 98 z28 that ive had for a couple months now abd it's been having some cooling issues. ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    cooling fans aren't working

    Ive got a 98 z28 that ive had for a couple months now abd it's been having some cooling issues. the temp gauge usually sits at 100 until I hit traffic then climbs to 210 and the. Low coolant light comes on. Im thinking it could b a sensor but I really don't know. I swapped a hypertech 160 thermostat in and still having problems. I didn't realize the fans were not working until after I did the thermostat but I don't think it was from the swap. Any ideas?
    Also im thinking about doing a Trans cooler to. I have a gauge and when im going above 50 sits around 160 but when im below that it gets above 210. I'm guessing it would b from the fans but are those temps dangerous? It might have a shift kit but for sure no stall

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    I know the temp gauge isn't right but still lost

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Have you checked your fan relays or swapped them to see if they're the culprit? Have you checked your coolant temp sensor to see if it's damaged or the wiring leading to the sensor?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    I haven't tried the relays but I will. Whay relays would be ok to swap? I looked at the temp sensor and it looked fine so does the wiring

  5. #5
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    You need to look under the hood at the fuse panel and look for what are the designated relay. Then you will have to look around the fuse block for a similar relay and pull that and remove the fan relay and insert the other relay in its place and run the car to see if the fans kick on.

  6. #6
    Member SuperSSguy's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    NorCal
    Posts
    979

    Sunset Orange Metallic
    2002 Camaro SS M6

    What temps would you set your fans for on/off temps?.........

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    I will try that and see how it goes.
    I think I should have my fans set around 160 since I have a 160 thermostat now. I think the car has been tuned but I want to have it done again to see what has already been done and I know there can be improvements

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    I just went and checked out the relays. the fan relays for 1 and 2 are the same and fan 3 is different. which ones should I switch?
    I don't know if it makes a difference but when i got the car the a/c system was ripped out. could that have caused this?
    Last edited by pk222; 09-03-2012 at 01:37 PM.

  9. #9
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Quote Originally Posted by pk222 View Post
    I will try that and see how it goes.
    I think I should have my fans set around 160 since I have a 160 thermostat now. I think the car has been tuned but I want to have it done again to see what has already been done and I know there can be improvements
    Check with your tuner. Something could have been missed or incorrectly adjusted during the previous tune.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    nor cal
    Posts
    267

    white
    1998

    I'm gonna try. He runs the business out of his house and he's a pita to get ahold of. Anyone know of a good tuner in the oakdale or Modesto area?

  11. #11
    Member SuperSSguy's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    NorCal
    Posts
    979

    Sunset Orange Metallic
    2002 Camaro SS M6

    Quote Originally Posted by pk222 View Post
    I'm gonna try. He runs the business out of his house and he's a pita to get ahold of. Anyone know of a good tuner in the oakdale or Modesto area?
    No not in that area but in Campbell Ca, (near San Jose) theres TPSmotorsports.com. ?? I know thats a couple hours away but?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cooling Fans
    By kraemer94 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-18-2007, 08:40 PM
  2. cooling fans
    By 79Malibu in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2007, 08:00 PM
  3. LS1 Cooling Fans
    By oldsfreak in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2007, 05:59 PM
  4. Need LS1 cooling fans
    By Fire Chicken of Doom in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 11-02-2006, 08:49 PM
  5. 98 LS1 cooling fans?
    By tigressws6 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 03-19-2006, 03:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •